Батькам малюка з родимками на 80% тіла сказали, що можуть залишити його в лікарні, якщо він їм не потрібен

Батькам чарівного хлопчика, народженого з родимками на 80% тіла, сказали, що вони можуть залишити його в лікарні, якщо він їм не потрібен, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Артем народився з родимками невуса у вигляді овальних ділянок із опуклою темною шкірою. Також він потребував операції через те, що у нього була щілина на хребті.

Його родимі плями вказують на те, що його тіло щосили намагається виробляти меланін, а це  становить загрозу розвитку раку в більш пізньому віці.

26-річну Маріам Петросян і 28-річного Тарона з Єревана лікарі попередили про те, що не знають, скільки проживе Артем через підвищений ризик раку шкіри.

Але найбільший подив у батьків викликало те, що медики їм сказали потім! А саме, що вони можуть залишити сина у пологовому, якщо не думають, що зможуть подбати про нього вдома.

«Про родимки невуса Артема ми дізналися тільки тоді, коли він народився. Я була шокована, – сказала Маріам. – Лікарі ніколи раніше не бачили таких плям, як у Артема, і незабаром зрозуміли, що у нього теж ущелина хребта. Все було в такому тумані. Вони забрали його на дев’яносто хвилинну операцію з виправлення хребта. Знадобилося п’ять днів відновлення, перш ніж ми змогли знову його побачити».

Лікарі навіть сказали Маріам і Тарон, що їм не потрібно брати Артема з собою додому після його народження.

«Я пам’ятаю, як вони нас посадили. Артем ще не відкрив очі, і нам сказали, що він, можливо, ніколи не відкриє їх через родимі ​​плями в цій області, – продовжила розповідь мама хлопчика. – Медики також повідомили, що не знають, скільки він проживе, і що, якби ми захотіли, ми могли б від нього відмовитись, бо вдома дбати про нього буде дуже складно. Ми зайшли в палату сина. Я нервувала. Мій чоловік назвав Артема по імені, і ми побачили, як він поворухнувся – потім я назвала його ім’я, і ​​він відкрив очі».

Брати Артема, Нарек (з роки) і Артур (2 роки) запитали Маріам, чому малюка «намастили шоколадом». Але дізнавшись про стан свого брата, вони вирішили, що завжди будуть його захищати.

За словами Маріам, на дитинча часто дивляться з подивом.

 «Більшість людей шоковані, коли бачать Артема – деякі йому посміхаються. Хтось також сказав мені, що він є подарунком від Бога», – наголошує мама дитини.

Родимі плями зі шкіри видалити не можна, але рідко вони покривають 80% тіла, як у випадку з Артемом. У нього навіть є родимі плями на мозку, які іноді викликають напади, схожі на епілептичні • Більше ексклюзивних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост