Директор та інженер підприємства при будівництві ЦНАПу на Ужгородщині привласнили 1,2 млн грн

Восени минулого року правоохоронці Закарпаття викрили факт протиправного заволодіння понад 1 млн грн при будівництві ЦНАПу в с. Тур’ї Ремети Ужгородського району. У листопаді за цим фактом директору підприємства-підрядника повідомили про підозру. Здобуті під час досудового розслідування додаткові відомості стали підставою для зміни раніше повідомленої йому підозри, а також повідомлення про підозру ще одному фігуранту – ймовірному пособнику підприємця.

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури інженеру з технічного нагляду та директору приватного підприємства повідомлено про підозру у заволодінні та повторному заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27 ч.ч. 3, 5 ст. 191 КК України), внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України), що вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Встановлено, що підрядник виграв тендер на будівництво сучасного центру надання адміністративних послуг, однак у повному обсязі та в установлений термін роботи не виконав. При цьому підозрюваний із пособником – інженером із технічного нагляду – внесли неправдиві відомості щодо об’ємів і вартості робіт до офіційної документації, на підставі якої здійснено розрахунок за будівельні роботи. Загальна вартість проекту становила понад 4,3 млн грн, понад 1 млн грн з яких особи протиправно заволоділи.

На цьому зловмисники не зупинилися: підрядник уклав із сільською радою новий договір, мотивуючи це необхідністю провести додаткові роботи, що не включили у початковий проект. Однак їх обсяги та вартість у відповідних актах підозрювані знову завищили та протиправно заволоділи ще 211 тис. грн бюджетних коштів. При цьому вартість робіт, згідно з проектом, становила 567 600 грн. У зв’язку з цим фактом директору підприємства змінено раніше повідомлену підозру.

Сьогодні особам обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту. Вказане рішення прокурори оскаржать, наполягаючи на взятті підозрюваних під варту, – інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост