Читайте у свіжому номері газети ЯСНО №20

Простий секрет здоров’я

Чому ромські діти здоровіші за інших

Гуляючи вулицями будь-якого закарпатського міста, де компактно проживають роми, можна помітити колосальну різницю між дітьми. Їхня малеча неймовірно активна, жива, рухлива, інші ж дітлахи більш спокійні, ліниві, набагато менш активні… До того ж, у ромів майже немає повної дитини, а серед тих, хто, як вважається, живе більш цивілізовано, все більше і більше малюків із різними ступнями ожиріння. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Чому закарпатські греко-католики досі відрізані від України

У квітні виповнилося 375 років, відколи 63 православні священники з Угорського королівства в каплиці Ужгородського замку підписали документ про підпорядкування католицькому єпископу з мадярського міста Егер. Цю подію історики згодом, не маючи доступу до оригінального акту 1646 року, охрестили «Ужгородською унією» і від неї прописує своє існування нинішня Мукачівська греко-католицька єпархія.  Більше у газеті ЯСНО.

Ідіотами вважали тих, хто не ходив на вибори, а сало – не український продукт

Газета «ЯСНО» вирішила зруйнувати загальноприйняті міфи

Нас у житті оточує дуже багато міфів і в багато з них українці свято вірять, наче в незаперечну істину. Наприклад, нас довго вчили у школі, що відмінники неодмінно зроблять успішну кар’єру і будуть добре заробляти, як бачимо, все виходить із точністю до навпаки. Нам казали, що м’ясо обов’язково потрібне для здоров’я, та як нам доводять тисячі вегетаріанців у всьому світі, без нього можна спокійно жити і бути здоровим, набагато здоровішим, ніж більшість тих, хто їсть м’ясо. А знаєте, що ідіот – це не розумово відстала, а вільна людина? А що горілку винайшли не росіяни? Чи що сало ніколи не вважалося українським національним продуктом? Подробиці – у газеті ЯСНО.

Як українці  жили в деревах

Ті, хто оселявся у дуплах, отримували особливі дари

Дупла дерев – це не просто заглиблення у стовбурі, це не хвороба рослини, це – місце можна жити. І слугують вони оселею не лише лісовим звіринам, але нерідко й людям. У історії відомо чимало унікальних випадків. коли дупло дерева рятувало від смерті, коли воно ставало хатинкою самітникам, втікачам чи монахам. Найцікавіші деталі – у газеті ЯСНО.

Депутат ґвалтував дітей від 6 до 10 років

 • Українських дітей розбещують через Інтернет, виманюють на побачення і жорстоко ґвалтують

• 36-річний чоловік через соцмережу змушував 12-річну дівчинку роздягтися і зробити фото

• Жінка впізнала чоловіка-педофіла за геніталіями на знімку

«Зніми труси і покажи, що там ховаєш. Зроби фото і скинь! Я навчу тебе користуватись своїм тілом. І кофтинка тобі не потрібна. Хочу бачити тебе без одягу. Тобі лише 12 років? Ти ще навіть не цілувалася з хлопцем? Та це й краще! Якщо ти будеш мене слухати і робити все, що накажу, дізнаєшся про себе багато нового!» Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Я стала бабусею у 35 років і всі думають, що онук – мій син

Закарпатка Каріна Лемко у 35 років стала бабусею. Вона народила доньку у 16 і була дуже молодою мамою. А зараз, коли її зустрічають на вулиці зх. Малюком, усі переконані, що він її син. Та проблема в тому, що чоловіка у жінки не має і їй починають задавати незручні питання – звідки  дитина. Більше – у газеті ЯСНО.

Мені – 24 і я закохалася у 67-річного. Ніхто не вірить, що це – любов

Кохання не знає віку і іноді зовсім молоді дівчата закохуються у старших чоловіків. Звісно, вони часто матеріально забезпечені, досвідчені, вміють гарно говорити… А відомо ж, що жінки люблять вухами. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Сусідка залишила сина зі мною, пішла в магазин і більше не повернулася. Виховала його як свого

Жінка, якій лікарі сказали, що вона ніколи не матиме дітей, реалізувала себе, як мама через прийомних. Так розпорядилася сама доля. Вона виховала маленького хлопчика, як свого, після того, як сусідка залишила його під приводом, що нібито йде в магазинне повернувся. Про це і більше – у газеті ЯСНО.

Мені 78, я розлучалася 6 разів і знайшла сьомого чоловіка на автобусній зупинці

Жінка, яка розлучалася шість разів, каже, що зустріла любов свого життя на автобусній зупинці, і тепер він у неї називається чоловіком номер 7.

78-річна Евіта Клеверлі зізналася, що її одразу вразив теперішній чоловік Рой, коли вони познайомились, чекаючи на громадський транспорт. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

Хлопчик народився з кістою розміром з грейпфрут на обличчі

Зараз йому 4 роки і він, незважаючи на вагу голови, що ускладнює рівновагу, навчився ходити

Алекс Грабовський народився у січні 2017 року з кістозною гігромою – мішечками, наповненими рідиною, відомими як цисти, – на обличчі та в дихальних шляхах. Подробиці – у газеті ЯСНО.

Через рідкісний стан, що викликає постійні кровотечі, у жінки подвоївся у розмірах  ніс і її називають Буратіно

42-річна жінка страждає через те, що її називають Буратіно. У неї скрашено довгий ніс після рідкісного захворювання. Фактично він подвоївся у розмірах.

Лаудіане Фернандес потрібна була реконструктивна операція на носі після того, як лікарі видалили грудку судин під шкірою.

Косметолог із Бразилії народилася з доброякісною пухлиною, через що кровоносні судини  утворюють грудочки під шкірою, в носі та в шкірі голови та навколо очей. Неймовірні деталі – у газеті ЯСНО.

В одноразових масках знайшли дуже небезпечні токсини

В даному випадку йдеться про сурму, свинець і мідь.

Дослідники з Великобританії протестували ряд масок в країні, що застосовуються в даний час: від звичайних медичних до дитячих і святкових. Виявилося, що висока концентрація небезпечних токсинів в вивчених типах виникає при зіткненні їх з водою. Швидше за все, шкідливі речовини пов’язані з барвниками, які використовувалися при виробництві захисних засобів. Шокуючі деталі читайте у газеті ЯСНО.

Діти вбили лисицю та носили її труп вулицями міста. Наймолодшому немає й шести років

Не всі діти янголи! Деякі з них здатні на настільки жорстокі вчинки, що дорослим це навіть не приснилося б. І винні у цьому передусім батьки, які не виховують своїх ад правильно, не вчать любити природу, показують зневжливе та жорстоке ставлення о тварин. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Баран Валера втік із шашличної, бо хотів жити і три тижні блукав містом 

Знайти Валеру! У Запоріжжі ягня, втекло з ресторану і стало зіркою соцмережах. Баранець третій тиждень вільно розгулює по місту, а всі намагання його спіймати марні. Проте після того, як Валеру побачили біля місцевого СБУ і виставили відео в Інтернеті, у мережі почала поширюватися хвиля щодо його захисту від господарів. Неймовірні деталі у газеті ЯСНО.

Лебедя хотіли вбити. Лише диво врятувало від загибелі

На Житомирщині захисники тварин врятували пораненого лебедя, якого хотіли вбити браконьєри. Про це повідомляє Kyiv Animal Rescue Group на сторінці у Facebook. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Люся пройшла 70 кілометрів, щоб дістатися до Вадима, який загубив її в лісі

Вадим дуже любив тварин, але в дитинстві завести собаку не дозволяли батьки. Тож коли став дорослим, купив квартиру, одразу ж взяв собі з притулку безпорідну собаку. Вона була ще молодою, мала десь рік-півтори, тож вони швидко потоваришували. Як опинилася тварина на вулиці ніхто не знав, але до притулку її привезли через скаргу якоїсь жінки, мовляв собака велика і небезпечна, а вона боїться повз неї проходити, коли гуляє з онучкою. Вражаючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Бик почухався у стовп і знеструмив три села

Три села в окрузі Саунт-Ланаркшир  у Шотландії на пів доби залишились без світла через… молодого бика.

Як повідомляє Бі-бі-сі, місцевий бичок на ім’я Рон почухався об стовп електропередач, через що з нього впала коробка з усіма ввімкненими дротами. 800 домівок поглинула темрява. Їх змогли під’єднати до світла лише вранці наступного дня. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Мавпа пограбувала банкомат

Мавпа розкрила банкомат в одному з відділень фінансової організації в Індії і спробувала вкрасти з нього гроші.

Співробітники банку спочатку подумали, що стали жертвами зухвалого пограбування, коли виявили відірваний від стіни банкомат. Касир відразу підняв тривогу, щоб відшукати зловмисника, який залишив розкритий апарат. Більше цікавого – у газеті ЯСНО.

У лікарні жорстоко побили 8-річного хлопчика

2 квітня до відділення поліції № 1 Миколаївського районного управління надійшло повідомлення від 45-річної місцевої мешканки про те, що її 8-річному синові, який перебуває на лікуванні у медичному закладі, були завдані тілесні ушкодження • Більше цікавого – у газеті ЯСНО • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост