Котисько зцілив дівчинку і допоміг їй відкрити у собі рідкісний талант

Кішка мейн-кун допомогла дівчинці з аутизмом проявити художні здібності.

Айріс була довгоочікуваною дитиною. У родині англійців вона народилася 10 років тому. Батьки були щасливими: дитинча швидко росло та добре набирало вагу.  однак невдовзі їх приголомшило те, що маля не реагувало на голос, дівчинку не цікавили іграшки і она могла годинами дивитися в одну точку, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Мати помчала з малятком до лікарів і Айріс поставили невтішний діагноз: аутизм. Такі люди замикаються у собі і оточуючий світ їх не цікавить. Тоді дитинчаті було два роки.

Почалося складне лікування, тривала реабілітація. та бажаних результатів ніщо не давало. Аби хоч чимось зацікавити доньку родина вирішила купити кошеня породи мейн-кун. Киці дали ім’я Тула.

На подив, вона з перших же секунд господинею вибрала Айріс. Та й дівчисько вперше в житті виявило зацікавленість до чогось і швидко подружилася з кошенятком.

За словами матері дівчинки, це була любов з першого погляду.

Із того часу із Айріс почали відбуватися дивні зміни. Якщо раніше вона ніколи не говорила, несподівано для всіх, почала вголос читати книжки. А ще вона попросила купити їй пензлі та фарби й почала малювати.

Виявилося, що в не ї рідкісне відчуття кольору і її малюнки нагадували справжні шедеври. Найбільшим джерелом натхнення для Айріс стала Тула. Нині її картини купують для приватних колекцій більше ніж за 1500 фунтів, а це – майже 50 тисяч гривень • Більше ексклюзивних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост