АНОНС. Ідіотами вважали тих, хто не ходив на вибори, а сало – не український продукт

Газета «ЯСНО» вирішила зруйнувати загальноприйняті міфи

Нас у житті оточує дуже багато міфів і в багато з них українці свято вірять, наче в незаперечну істину. Наприклад, нас довго вчили у школі, що відмінники неодмінно зроблять успішну кар’єру і будуть добре заробляти, як бачимо, все виходить із точністю до навпаки. Нам казали, що м’ясо обов’язково потрібне для здоров’я, та як нам доводять тисячі вегетаріанців у всьому світі, без нього можна спокійно жити і бути здоровим, набагато здоровішим, ніж більшість тих, хто їсть м’ясо. А знаєте, що ідіот – це не розумово відстала, а вільна людина? А що горілку винайшли не росіяни? Чи що сало ніколи не вважалося українським національним продуктом? Сьогодні газета «ЯСНО» зруйнує популярні міфи, аби більше ви не піддавалися неправильному їхньому тлумаченню і не вірили в казки, які нав’язує суспільство.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Якщо вас обізвали ідіотом, значить ви просто не пішли голосувати

Чи відомо вам, що слово «Ідіот» прийшло до нас із Греції. Але кого ж там так називали? Як і чому слово «ідіот» перетворилося на лайку?

У Стародавній Греції словом «ідіотом» називали людину, що не брала участі в суспільному житті і не ходила на народні збори, тобто на вибори, почувалася вільною від усього. У невеликому місті-державі на кшталт древніх Афін голос кожної людини мав вагу, а участь в управлінні країною вважався почесним обов’язком. Тому згодом термін отримав нове значення. Аполітичних греків почали вважати обмеженими, недалекоглядними і термін «ідіот» набув негативного змісту. Взагалі «ідіотів» вважали просто диваками • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост