Ми з найкращою подругою самотні, але завагітніли одночасно, а тепер разом ростимо дочок

Вам за 30, але родину ви так і не створили. Ваші батьки постійно допікають, що хочуть онуків. Що робити? Вихід є! В Україні штучне запліднення проводять давно, банки сперми є в багатьох обласних центрах, тож матір’ю може стати кожна жінка, незалежно від того, є в її житті кохана людина чи ні. Закарпатки також останнім часом все більш активно користуються послугами чоловіків, що анонімно вирішили стати донорами.  Утім розповідати про це не хочуть, тим більше фотографуватися. Звісно, це – особисте право кожної людини. А от у Великобританії про речі, що стосуються батьківства говорять відкрито. І щоб допомогти тим, хто потай мріє про дитину, газета «ЯСНО» нині пропонує вам історію двох подруг із Англії,  які разом стали мамами, скориставшись при цьому донорською спермою та процедурою штучного запліднення.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

34-річна Лорен Харріс та її краща подруга 36-річна Джесс, завжди хотіли дітей, але з чоловіками стосунки якось не складалися. Отже, приятельки   уклали договір, щоб завести дітей разом – використовуючи донорів сперми, пише газета ЯСНО.

До січня цього року обидві стали мамами дочок, яких вони виховують разом, навіть живуть по сусідству.

«Коли ми з Джесс зустрілися через мого батька, з яким вона працювала, миттєво зблизилися. У 31 рік вона була на два роки старшою за мене і, як і я, відчайдушно хотіла стати мамою, – розповідає одна з подруг. –  Але жодна з нас не знайшла людину, з якою  можна було б зачати дитя. Протягом наступних трьох років у нас обох були стосунки і незліченна кількість перших побачень, в надії, що одне з них призведе до створення шлюбу. А тим часом біологічний годинник не зупинявся і я відчувала себе безнадійною.  Джесс  також»

«Я не хочу відмовлятися від своєї мрії стати мамою, – додала Лорен. – Але час іде. Ми завжди жартували про те, що потрібно обходити відносини і заводити дітей самостійно, використовуючи донора сперми. Через деякий час я задумалася, чи дійсно це можливо»

«Чому б нам не завагітніти самостійно?» – сказала одного разу Джесс.

Я довірилась їй і знала, що ми будемо підтримувати одна одну. Чим більше ми про це говорили, тим більше хотілося спробувати. Отже, ми почали досліджувати процес використання банку сперми і виявили співтовариство жінок, які народжують поодинці, називають себе самотніми мамами за вибором.

Кожна з нас думала про це реалістично, підраховуючи витрати на виховання дитини поодинці.
Ми відвідали клініку репродуктивної медицини, щоб оцінити можливі варіанти, а потім здали аналізи.

Одного вечора в барі ми дістали ноутбук, щоб подивитися на донорів сперми. За напоями гортали різні профілі, оцінюючи кожного чоловіка, його сімейну історію, здоров’я, зовнішність.

«Це так нереально – думати, що один з цих чоловіків може бути батьком моєї дитини!» – сказала Джесс.

Я планувала  почекати до 35 років, але тести показали, що моя фертильність знижується, тому потрібно було діяти! Зараз, або ніколи! Так вирішила для себе я. Через шість місяців сказала подрузі, що справді хочу цього. Вона запевнила, що також. На щастя, нас підтримали і рідні, і друзі.

До листопада 2018 роки ми визначилися з донорами сперми, і через два місяці Джесс пішла на процедуру запліднення. У мене було три невдалих запліднення, і я вирішила спробувати ЕКО.
Потім почалися щоденні ін’єкції, перш ніж у мене вилучили яйцеклітини і запліднили їх  донорською спермою. 18 січня я народила красиву дівчинку, яку назвала Ханна Джейн. Ми з подругою навіть купили будинки поруч, аби наші діти росли разом і щоб ми могли завжди допомагати одна одній. Я щиро сподіваюся, що наша історія надихне інших жінок шукати власний шлях до материнства.Тому що народження дитини – це справді радість для жінки», – підсумувала жінка • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост