В 11 населених пунктах Закарпаття планують запустити телеканали загальнонаціональної цифрової телемережі (МХ-7)

Ігор Шинкарюк, заступник голови Закарпатської ОДА: 

«Сьогодні, коли ворог на Сході нашої країни, питання інформаційної безпеки є вкрай важливим. Саме зараз боротьба з дезінформацією та пропагандою стала потужним інструментом, який не дозволяє маніпулювати населенням».

За його словами, у Держспецзв’язку повідомили, що загальнонаціональна цифрова багатоканальна телемережа MULTIPLEX MX-7 запрацює у 158 населених пунктах України вже до кінця цього року. 

МХ-7 транслюватиме щонайменше 12 каналів, а контент буде безкоштовним.

Заступник голови облдержадміністрації переконаний, що поява такої платформи забезпечить якісним телевізійним сигналом мешканців окремих куточків регіону, де покриття незадовільне або й зовсім відсутнє.

За кількістю населених пунктів, де планують запустити телевізійні канали, Закарпаття опинилося у трійці регіонів України: у переліку – 11 населених пунктів області: Перечин, Рахів, Свалява, Нижні Ворота, Біловарці, Мукачево (Верхній Коропець), Хуст (Рокосово), Руський Мочар, Міжгір’я (Сойми), Ужгород (Ярок) та Дубове. 

Додатково: 

14 травня 2021 року Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі – MULTIPLEX MX-7.

Цього ж дня Президент Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає надання держгарантій за кредитами на 490 млн грн для створення МХ-7, повідомляє Закарпатська ОДА.

ЗакарпатПост