Пенсія на картку: Шмигаль відповів, чи буде нововведення примусовим від 1 вересня

В Україні переведуть пенсіонерів на карткову форму отримання виплат, але це буде поступово.

Українських пенсіонерів замість звичної форми отримання грошей примусово переводити на виплати через банк не будуть. Перехід на карткову форму отримання пенсій в Україні відбуватиметься поступово та не буде обов’язковим, повідомляє ТСН.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету міністрів 26 травня.

“Ще одне важливе питання соціальної сфери – доставка пенсій. Така доставка має відбуватись максимально комфортно для людей”, – повідомив голова уряду.

Читайте також: у ПФУ назвали, хто з українців отримує найбільшу і найменшу пенсії

Прем’єр наголосив, що перехід на отримання пенсій на карткову форму має бути правом людей, а не зобов’язанням. Найближчим часом уряд закріпить положення у відповідній постанові.

“Перехід на отримання пенсій з готівковою на карткову форму має відбуватися поступово, реалізовуватися як правило людей, а не зобов’язання. Сьогодні закріпимо це у відповідній постанові”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, в Україні від 1 липня на 40% підвищать пенсії. Утім, підвищення матимуть не всі. Надбавку у 100 гривень отримають тільки ті, кому минулого року не робили індексацію пенсій.

Як повідомлялося, пенсії в Україні від вересня 2021 року будуть нараховуватися на банківський рахунок. Кожен громадянин може обрати той банк, який йому більше до вподоби, до 1 вересня. Якщо громадяни до вересня не оберуть банк, то планувалося, що орган, який здійснює виплату, самостійно відкриватиме банківські рахунки для таких громадян, а після – сповістить таких пенсіонерів про це.

 ЗакарпатПост