Якщо вас обізвали ідіотом, значить ви просто не пішли голосувати

Сьогодні газета «ЯСНО» зруйнує популярні міфи, аби більше ви не піддавалися неправильному їхньому тлумаченню і не вірили в казки, які нав’язує суспільство.

Чи відомо вам, що слово «Ідіот» прийшло до нас із Греції. Але кого ж там так називали? Як і чому слово «ідіот» перетворилося на лайку?

У Стародавній Греції словом «ідіотом» називали людину, що не брала участі в суспільному житті і не ходила на народні збори, тобто на вибори, почувалася вільною від усього. У невеликому місті-державі на кшталт древніх Афін голос кожної людини мав вагу, а участь в управлінні країною вважався почесним обов’язком. Тому згодом термін отримав нове значення. Аполітичних греків почали вважати обмеженими, недалекоглядними і термін «ідіот» набув негативного змісту. Взагалі «ідіотів» вважали просто диваками.

Згодом уже римляни використовували латинське слово idiota в значенні «неук, простак, невіглас».
 І тільки у XVIII столітті з’явився відповідний медичний термін – ідіотами почали називати людей з найбільш тяжкою уродженою розумовою відсталістю, які не можуть навіть говорити і відчувати складні емоції. До нас же термін прийшов аж у ХІХ столітті і вже в перекрученому значенні. тож первісне відоме лише одиницям • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост