АНОНС. Продукт-вбuвця, який є точно на вашій кухні

Ви, скоріш за все, сьогодні з цього щось їли, або годували свою дитину

Незважаючи на застороги лікарів, українці їдять багато смаженого і неабияк псують собі здоров’я. Більшість наших земляків користуються при цьому рафінованою соняшниковою олією. Це й зрозуміло, адже її вартість є доступною, а ще Україна є одним з найбільших у світі виробників цього продукту. У магазинах продають зазвичай рафіновану олію. До неї ми звикли… але, виявляється, вона є вкрай небезпечною. Чому? Це сьогодні і з’ясовувала газета «ЯСНО».

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Смажене вбиває?

Історія появи смажених страв налічує кілька тисячоліть. Жир, який прекрасно передає тепло від джерела нагрівання до продукту  робить його смачним. Таким способом можна приготувати практично що завгодно, від пончиків до курей, індичок і навіть поросят. Приготовлені у фритюрі  фазани були описані ще в давньоримських кулінарних книгах. Універсальність методу і привабливість хрусткої скоринки і зробили страви у фритюрі популярними і в наш час і це зіграло на руку виробникам фастфуду, який швидко став модним у всьому світі, у тому числі і в нас, пише газета ЯСНО.

Тож у чому небезпека від  смаження? По-перше, фритюр – прекрасний засіб маскування другосортної сировини. Одна справа, коли в киплячу олію потрапляють якісні продукти, інше – коли таким чином утилізують овочі і м’ясо, що залежалися. Під апетитною смаженою скоринкою не зрозумієш, що саме тобі подали. По-друге, вкрай важливим моментом при смаженні у фритюрі є використання відповідного масла з високою температурою кипіння і дотримання режиму смаження. По-третє, калорійність таких страв є підвищеною, а люди їдять їх із великим задоволенням, тому з’їсти  можна більше, ніж це потрібно організму • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост