Розвінчуємо популярні серед закарпатців міфи. Горілка є національним напоєм Росії



Сьогодні газета «ЯСНО» зруйнує популярні міфи, аби більше ви не піддавалися неправильному їхньому тлумаченню і не вірили в казки, які нав’язує суспільство.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Так вважають самі росіяни і цим пишаються. Але як і більшість усього, вони свою «водку» не створювали, а поцупили.  Авторство ж належить полякам. Насправді, винайдена в 1503 році рідина використовувалася як антисептичний засіб. Після цього довгий час горілка входила до складу парфумерних та косметичних засобів.

Як і чому технічну рідину почали пити історія замовчує. але сталося це вже саме в Росії. Відомо тільки те, що перша ратифікована горілка з’явилася лише в XVIII столітті. До цього моменту алкогольний напій готувався за місцевими рецептами, які дуже відрізнялися один від одного і давали в результаті не що інше, як самогон.

Цікаво й те, що в кінці XX століття Міжнародний арбітражний суд прийняв офіційну резолюцію і закріпив статус країни-винахідника горілки за Росією, хоча Польща теж фігурувала в процесі створення цього напою, та процес вона програла. росіяни кажуть, що рецепт горілки винайшов Мендєлєєв. Та це не так. Результатом праць Менделєєва стала книга «З’єднання етилового спирту з водою». На цьому все. Найімовірніше, виникнення міфу пов’язане з тим, що саме цей вчений входив до комісії, яка займалася організацією виробництва і продажу горілки на території Росії • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост