АНОНС. На лікування коронавірусу закарпатка витратила 42 тисячі гривень

Щоб вилікуватися хтось бере кредит, хтось продає машини, хтось зичить гроші від усіх знайомих. При цьому держава звітує, що лікування безкоштовне. У скільки обійшлося захворювання закарпатці Катерині – у її сповіді газеті ЯСНО

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Від цієї хвороби боялася, як чорт від ладану, – каже жінка. – Стільки жахів надивилася в Інтернеті, що ночами снилися кошмари. Але працюю у сфері обслуговування і біда мене не оминула. Заразив хтось із клієнтів.  Спочатку відчула головний біль, потім почало боліти горло, а вночі піднялася температура. Здала тест, він виявився позитивним. Лікуватися у лікарні не хотіла, перед тим там померла моя сусідка. Сімейна лікарка зі мною розмовляла зверхньо, навіть не хотіла послухати. Через іншу знайому медичку взяла направлення на томограму. Легені були вражені не сильно, але  мені ставало все гірше і гірше. Знайшла лікарку, яка ставила мені крапельниці вдома. А від мене тим часом заразилися і чоловік, і мама. Грошей пішло дуже багато. Одразу мені виписали ліки, які зовсім не давали ефекту. Потім призначили інші – дорогі. Як згодом виявилося, є дешеві вітчизняні аналоги, але кому шкода чужих грошей… На щастя, ніхто не наполягав, аби нас розмістити в лікарні. Домашня атмосфера сприяла одужанню. Хоча хвороба відступала довго. Лікувалася я три тижні і зараз, коли минуло півроку, почуваюся погано. Лише вітамінів випила на тисяч 8. А загалом тритижневий курс мені обійшовся у 42 тисячі гривень. Дивує, що хтось говорить, що медицина в нас безкоштовна. Не правда, за все потрібно платити. Я вдячна Богу взагалі, що всі ми залишилися живі. Це головне, а гроші – будуть.

На жаль, пройти через подібні випробування довелося багатьом. У всіх витрати різні. Ті, хто лікувався у лікарнях, кажуть, що за місце переважно неофіційно платили, але більшість ліків їм справді давали безкоштовно, але дещо таки довелося купувати.

«Аби  мене оформили у лікарню, заплатила тисячу гривень, – розповідає інша краянка Ольга. – Утім за ліки не платила нічого. Чоловік купив лише деякі вітаміни. Форма у мене була середня, але уявляю, яка тоді важка. Тиждень самостійно не могла дихати. Мені давали кисень. Та вразило інше. Разом із нами був чоловік, який погано почувався і якому не допомагали жодні ліки. Уже ніхто не знав, що з ним робити. Тест показав, що в нього коронавірус, але насправді як потім стало відомо, у нього був туберкульоз. Мені здається, що зараз цей діагноз ставлять більшості і навіть не вникають, що насправді з людиною. Скоріш за все, якщо він тиждень пролежав між нами, заразився і ковідом. Точно не знаю, бо мене виписали і контактів з ним не маю».

Дійсно вражає, як легко зараз коронавірус приписують під багато симптомів. Хто б не захворів і чим би не захворів, перший діагноз, що намагаються поставити – ковід. Це не завжди, звісно, але такі факти непоодинокі.

Цікаво, що нещодавно у одному з закарпатських міст помер молодий лікар. У нього був рак і з хворобою він боровся цілих два роки. На жаль, недуга перемогла. Цю людину знало багато закарпатців, тож у Інтернеті почали поширювати співчуття і знайомі, і навіть незнайомі цій родині люди. Інформацію швидко підхопили журналісти і вже через кілька годин ряд закарпатських сайтів опублікували інформацію, що від коронавірусу помер відомий у області медик • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост