На митному посту «Тиса» службовий пес блискавично винюхав тютюнові тайники в іномарці

Сьогодні вночі (30.05) 26-річнийужгородець, прямуючи до Угорщини, під час проходження митно-прикордонногоконтрою свідомо обрав спрощену смугу «зелений коридор. Тим самим декларуючичесні наміри перетнути українсько-угорський кордон.

На усне питання митників, чи не приховуєбудь-який товар від митного контролю, молодик запевнив, що нічого забороненогоабо прихованого не переміщує. Втім, невпевнена поведінка співвітчизника підказуваладосвідченим інспекторам перевірити його транспортний засіб.

Відтак, у боксі поглибленого огляду,задіявши кінологічну команду, в іномарці було виявлено 620 пачок тютюновихвиробів з фільтром без акцизних марок України, торгової марки «Compliment Blue».Їх блискавично винюхав спанієль Дені.

Інспектори-пошуківці розповідають, щочастина сигарет (270 пачок)  булизаздалегідь приховані у паливному баку, спеціально переобладнаному дляпереміщення цигарок та палива одночасно. Решта сигарет були приховані успеціально виготовленому тайнику під передньою панеллю автомобіля.

Цікаво, що водій іномарки відразу жвідхрестився від прихованого товару, сказавши, що йому нічого не було відомопро тайники з сигаретами.

Однак, і так зрозуміло, що громадянинУкраїни вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням відмитного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених тайників, якіпопередньо піддавалися розбиранню та демонтажу, з метою незаконного переміщеннятоварів через митний кордон України.

Зважаючи на порушення митних правил,відносно водія складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Вартістьприхованих сигарет встановить спеціаліст-експерт, а от автомобіль «Ford Focus» (2012 р.в.), оцінений у понад 200 тис грн, вилученодо рішення суду.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

ЗакарпатПост