Розвінчуємо популярні серед закарпатців міфи. Щоб заснути під час безсоння, потрібно рахувати овець

Сьогодні газета «ЯСНО» зруйнує популярні міфи, аби більше ви не піддавалися неправильному їхньому тлумаченню і не вірили в казки, які нав’язує суспільство.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Це не так. Таке заняття лише відволікає людину. Виник міф давно. Колись пастухи, випасаючи стадо на полонинах, мали тримати в голові точну кількість овець, тож перед сном їх перераховували. Це ж робили в думках, коли засинали. Сама ідея ніби хороша. Монотонне заняття допомагає вирубатись. Та фахівці стверджують, що це не тільки абсолютно марна трата часу, а ще і шкідливе заняття … Вчені з Оксфордського університету провели дослідження ефективності різних технік впадання в сон. В цьому експерименті взяли участь 50 добровольців, які страждають безсонням. Волонтерів розділили на три групи. Члени однієї групи намагалися заснути, підраховуючи всяких звірів, зокрема овець, а в іншій групі люди малювали уявні картини з життя природи, наприклад, ліс, дзюрчання води, щебет птахів, водоспади та іншу красу. Добровольці з третьої групи придумували собі «снодійне» самі. Ті, хто уявляли собі розслаблюючі природні сценки, засипали, в середньому, на двадцять хвилин раніше членів інших груп. А ті люди, які посилено рахували овець, примудрялися заснути тільки під ранок.

Вчені вважають, що підрахунок овець на сон грядущий є не більше ніж забобоном. Рахувати будь-які предмети досить нудно, і замість того щоб поступово впасти в забуття, людина, що страждає безсонням, починає дратуватися і злитися на нудних овець. В результаті, заснути не вдається.

Дослідники прийшли до висновку, що найкращий спосіб заснути – це уявити собі водоспад. Ця картина заспокоює нервову систему і дозволяє організму краще розслабитися, є своєрідною медитацією • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост