3 важливих кроки під час купівлі авто з пробігом

Автомобіль, що вже був у користуванні, — покупка економічно вигідна та здебільшого вдала. Адже строк експлуатації автівки при належному користуванні та своєчасному техогляду доволі великий. Тож ви маєте змогу купити якісне сучасне авто за привабливою ціною. Але не всі продавці совісні. Тому перед оформленням угоди слід виконати кілька кроків.

Крок 1. Вивчаємо ринок. Визначаємось з потребами

Перш ніж відправитися на зустріч із продавцем, слід розуміти, яке саме авто ви хочете придбати. Для цього визначтесь з потребами. Що для вас найголовніше: швидкість, надійність, можливість рухатись дорогою без асфальту, наявність великого багажного відділення?

Зверніть увагу і на розміри. Якщо вам потрібен компактний автомобіль, що проїде будь-де і не буде мати проблем на міських парковках, варто купити Део Матіз або щось на кшталт подібної моделі. Якщо ж вам потрібна машина для великої родини, розгляньте варіанти з просторим салоном, що вміщує на задньому сидінні трьох осіб і має гарну систему безпеки.

До речі, безліч варіантів на будь-які потреби знайдеться на сервісі OLX. Тут ви можете придбати як бюджетний автомобіль від вітчизняного виробника, так і елітний спорткар.

Крок 2. Оглядаємо авто

Добре довіряти людям. Але не завжди вони будуть казати правду. Тож треба уважно оглянути машину. Краще, якщо цим питанням займеться перевірений механік. Бо самостійно ви можете не побачити схованих дефектів. Перевіряйте:

  • пробіг — якщо цифра вища за 60000, краще обрати інший варіант або бути готовим до певних проблем з двигуном та ходовою частиною;
  • участь в аварійних ситуаціях — досвідчений спеціаліст одразу скаже, чи проводились кузовні роботи та наскільки сильними були зіткнення;
  • систему безпеки.

Важливо оглянути кожну деталь та оцінити необхідність ремонту. Можливо, проблеми і є, але вони не суттєві та сума знижки від продавця зможе покрити витрати на профілактику.

Крок 3. Перевіряємо документи

Варто впевнитись, що людина, яка продає авто, є її безпосереднім власником. Обов’язково перевірте його кредитну історію. А також переконайтеся, що на автівці не зафіксовано судових справ та несплачених штрафів. Вдалої угоди!

ЗакарпатПост