У Хусті нині діти мали можливість побути поліцейськими, рятувальниками чи прикордонниками. ФОТО. ВІДЕО

День захисту дітей у Хусті святкували у незвичному форматі.

У центрі міста лунала музика та було дуже людно. Там малеча мала можливість відчути себе представником однієї з найбільш цікавих і потрібних професій.

Адже хто у дитинстві не мріяв потримати в руках автомат, погладити службового прикордонного собаку чи посидіти в автомобілі представників найблагороднішої у світі професії – рятувальників?

Тож сьогодні у хустських дітлахів була змогла втілити у життя такі бажання і навіть більше!

Малеча, яка обступила поліцейських, могла з ними зробити селфі, розпитати про роботу, навіть отримати подарунок – фірмову кульку. Також було багато дітей біля військових, які винесли показати усім бажаючим бойові снаряди, різну артилерію, з якою захищають Україну на Сході країни.

Була й польова кухня, але куштували страви солдатів переважно дорослі.

Також діти мали можливість оглянути автомобіль швидкої допомоги, пофотографуватися з медиками.

Одним з найбільш привабливих об’єктів для малечі став пожежний автомобіль. Посидіти в ньому було за честь кожному. Самі ж рятувальники люб’язно ділилися з бажаючими виробничими нюансами. Цікаво, що із-поміж опитаних газетою ЯСНО дітей, які були присутні на святі, найбільше виявило бажання у майбутньому пов’язати долю саме з рятувальною службою.

“Буду пожежником! Бо це – найблагородніші у світі люди! ” – сказав журналісту газети ЯСНО десятирічний Дмитро. І не випадково, бо два роки тому в його житті була трагедія – горів сімейний будинок. Утім рятувальники швидко локалізували пожежу і відтоді хлопчик мріє бути рятувальником.

Однак найбільше емоцій у цей день викликала вівчарка прикордонників. Слухняна і розумна, вона найчастіше потрапляла у об’єктиви телефонів… діти просто обступили її з усіх боків, вишиковуючись у чергу, аби погладити чи сфотографуватися з нею.

Загалом такі акції дуже корисні, адже діти мають можливість ознайомитися з тонкощами багатьох потрібних і цікавих професій.

ЗакарпатПост