У Мукачеві суд виправдав колишнього СБУшника, який їздив п’яним і побив патрульну

Мукачівський районний суд на чолі із суддею Оксаною Маргитич виніс виправдувальний вирок колишньому співробітнику одного з управлінь Служби безпеки України в Закарпатській області, який у вересні 2020 року жорстоко побив співробітницю Патрульної поліції. Постраждала Марія Семенюк у той нещасливий вечір зупинила автомобіль, який “під градусом” вів “СБУвець”, пише Обозреватель

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив журналіст Віталій Глагола. Відомо, що внаслідок дій п’яного силовика, Семенюк опинилась в лікарні на два тижні (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Відомо, що 20 вересня Марія Семенюк із напарником зупинила автомобіль, за кермом якого сидів Сікора. Будучи в сильно нетверезому стані, він агресивно, хаотично хапав і відбивався від патрульних. Коли до місця інциденту під’їхало “підкріплення”, співробітник СБУ розпочав заперечувати, що став учасником п’яного водіння і чинення опору правоохоронцям.

Патрульна Марія Семенюк.

“Розслідування вели слідчі територіального управління ДБР, і в листопаді минулого року Анатолію Сікорі було вручено підозру в опорі працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч.2 ст.342 КК)”, – розповів журналіст.

Тобто обвинуваченому загрожував великий штраф або позбавлення волі до 2 років. Однак суддя Маргитич вирішила інакше.

“Вона вважає, що крутити шию поліцейської під час виконання і валити на землю – це “інстинктивна реакція обвинуваченого на несподіване для нього насильство і спроба завадити небезпеці для свого здоров’я”, – сформулював Глагола причину виправдувального вироку суду.

У Мукачеві суд виправдав колишнього СБУвця, який їздив п'яним і побив патрульну

Тож Анатолій Сікора відбувся лише звільненням із силової структури, яке сталося під час проведення досудового розслідування.

ЗакарпатПост