В Ужгороді приземлився перший літак регулярного рейсу “Київ-Ужгород”. ВІДЕО

51 пасажир прилетів до Ужгорода першим літаком регулярного рейсу “Київ-Ужгород” об 11:30. Авіарейс здійснювала компанія “Роза вітрів”. За словами директора аеропорту “Ужгород” Олега Коцюби, ціни на квиток починаються від 600 гривень.

Нагадаємо, це перший регулярний пасажирський рейс “Київ-Ужгород” із осені 2019 року. Відтоді польоти не здійснювали, у зв’язку з припиненням угоди про використання спільного повітряного простору між Україною та Словаччиною. Поновили угоду у 2020-му, повідомляє СуспільнеВ Ужгороді приземлився перший літак регулярного рейсу "Київ-Ужгород"Суспільне Закарпаття

Об 11:17 на злітній смузі аеропорту “Ужгород” приземлився літак першого регулярного рейсу з Києва. Звідти він вилетів о 9:30. На сторінці авіакомпанії “Роза вітрів” (“Windrose”) вказано, що в дорозі він – 2 години. Прибув в Ужгород 51 пасажир, серед них киянин Євген Ористов із сином.

“Так співпало, ми не знали, що це перший рейс, — розповів чоловік, — ми просто хотіли відвідати Ужгород і купили квитки, а потім виявилося, що це перший рейс. Ми плануємо декілька днів бути в Ужгороді”.

У відрядження до Ужгорода з Києва прилетіла й Олена. Каже: користуються цією авіалінією для бізнес-відряджень.

“Як і у всіх напрямках, все було дуже комфортно, сервіс достойний”, — сказала Олена.

Директор аеропорту “Ужгород” Олег Коцюба каже: довжина злітно-посадкової смуги – 2038 метрів, цього достатньо, щоб приймати й великі літаки.

“Була забезпечена фізична підготовка самого летовища, також відпрацювали питання взаємодії із представниками “Украероруху”, самої компанії. Були представники від компанії, які ретельно контролювали питання обслуговування пасажирів, дотримання авіаційної безпеки. Лише після того, як вони дали позитивний висновок, було прийняте рішення щодо можливостей прийняття і обслуговування експлуатантами аеропорту”, — пояснив Олег Коцюба.

Літак регулярного рейсу “Київ-Ужгород” має 72 пасажирські місця та два багажні відділення, – каже представник авіакомпанії “Роза вітрів” Олександр Трішкін.

“Сучасний регіональний літак, який відрізняється від інших літаків дуже високою паливною ефективністю та безпекою, — розповів він. — Він має сучасну скляну кабіну, дуже багато помічників електронних, комп’ютерних для роботи екіпажу. Також він практично не відрізняється за рівнем комфорту від магістральних літаків “Боїнг”. Має сучасний пасажирський салон. Склад екіпажу пасажирської кабіни, тобто тих, хто обслуговує пасажирів, 2 бортпровідники та два пілоти”.

До Києва цей літак із тридцятьма пасажирами вилетів о 12:20. За словами Олега Коцюби, курсуватиме такий літак тричі на тиждень – у понеділок, середу та п’ятницю.

ЗакарпатПост