Цьогоріч планують оздоровити понад 10 тисяч закарпатських дітей

В області стартує сезон літнього оздоровлення дітей.

 

Петро Добромільський, заступник голови облдержадміністрації, провів розширене засідання відповідного обласного міжвідомчого оперативного штабу.

«Питання щодо належної організації оздоровчої кампанії перебувають під особливим контролем Президента України та керівництва облдержадміністрації. Серед пріоритетів – якісне і, найголовніше, безпечне в умовах пандемії оздоровлення та відпочинок дітей», – підкреслив Петро Добромільський.

За його словами, цього року планують оздоровити понад 10 тисяч закарпатських дітей. На оздоровчу кампанію 2021 року в обласному бюджеті передбачено понад 26 млн грн, в місцевих – 3,5 млн грн. 

Заступник голови облдержадміністрації зауважив, що зараз в області триває підбір дітей, які належать до пільгового контингенту, для відпочинку в «Молодій гвардії» та «Артеку». Протягом  2021 року до них вже направлено 59 дітей та 52 дитини відповідно.

17 позаміських закладів області готові приймати дітей на оздоровлення та відпочинок влітку 2021 року. До того ж окремі райдержадміністрації спільно з ТГ запланували відпочинок дітей у 35 таборах із денним перебуванням.

«Належна організація та проведення оздоровчої кампанії в області можливі лише завдяки максимально виваженій координації роботи всіх залучених осіб», – повідомив Петро Добромільський.

Він також наголосив на необхідності посилення відповідальності органів місцевого самоврядування щодо налагодження системи обліку та контролю перебування на території адміністративно-територіальної одиниці організованих груп дітей. 

Працівники ГУНП у Закарпатській області стежитимуть за порядком у місцях відпочинку й оздоровлення, а представники інших відповідних структур контролюватимуть підготовку та перебіг оздоровчої кампанії в області, повідомляє Закарпатська ОДА.

ЗакарпатПост