Поліцейські викрили на махінаціях під час іспиту студентів Ужгородського університету

В Ужгороді поліцейські, спільно з представниками Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я, виявили в діях 20 студентів місцевого університету ознаки злочину.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

2 червня, оперативники відділу міграційної поліції регіону навідалися з перевіркою до місцевого університету, де серед студентів чимало іноземних громадян.

В результаті поліцейські разом із представниками Центру тестування при Міністерстві охорони здоров’я України  припинили та задокументували факт махінацій з документами.

За заздалегідь продуманою схемою, замість справжніх студентів-медиків іспит прийшли складати  інші юнаки та дівчата. Саме їхні фото були вклеєні у паспорти замість справжніх фотографій. Відповідно – іспит фактично складали одні особи, а юридично бали мали зарахуватися на ім’я інших осіб, тобто діючих студентів університету.

Співробітники відділу міграційної поліції спільно зі слідчими провели документування злочину. Окрім цього поліцейські перевіряють чи причетні до махінацій викладачі та адміністрація навчального закладу.

Слідчі Головного управління поліції Закарпаття відкрили за цим фактом кримінальне провадження за ч.3 ст. 358 Кримінального кодексу України, тобто підроблення документів. У ході слідства буде встановлено  усі обставини справи та причетних до злочину осіб, повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Тим часом, в УжНУ проведуть службове розслідування, причетних до підробки паспортів студентів відсторонять від посад.

Ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка назвав цей вчинок «обурливим та неприпустимим», і наголосив, що в УжНУ буде проведене службове розслідування щодо дій осіб, відповідальних за складання іспиту.  «Цей вчинок майбутніх лікарів-стоматологів є обурливим та неприпустимим: порушено усі засади академічної доброчесності, професійної етики і людської моралі», – прокоментував Володимир Смоланка.