На цих вихідних на закарпатців чекають лицарські поєдинки та масові бійки: відбудеться Dovhe Castrum Fest

5-6 червня у селі Довге, у палаці Телекі відбудеться  фестиваль середньовічної культури та народних ремесел Dovhe Castrum Fest. На відвідувачів чекають видовищні лицарські бої, штурм фортеці за участі глядачів, середньовічні танці та багато інших цікавинок.

На фестивалі презентують кілька номінацій лицарських боїв:

– бургутні номінації – масова бійка, у якій головне завдання повалити команду суперника і самим встояти на ногах. Дуже видовищно!

– дуельні номінації – турнір, у якому бійці беруть участь індивідуально. Поєдинок триває 1 хвилину, перемагає той боєць, який наніс більше точних ударів).

– штурм фортеці (за участі глядачів). Без прив’язки до конкретної історичної події – данина середньовічній спадщині Закарпаття) .

На ристалищі будуть представлені лицарі з КІР “Орден Святого Миколая” (Чинадієво-Мукачево-Ужгород) та клубу Айна Бера Луцьк Учасники останнього, до речі, були у складі чемпіонських команд на Чеміонаті світу з Середньовіного бою 2019 року.

Для глядачів пронуються бої на м’якому спорядженні – шоломи+тіамбри (м’які мечі). Бої на м’якому спорядженні безпечні і не травматичні, не дають навантаження на суглоби та спину).

лицарі

ЗакарпатПост