У 2021 році ціни на продукти зростають найшвидше за останні 10 років – ООН

За даними Організації Об’єднаних Націй, ціни на продукти харчування у світі зросли найшвидшими темпами за останні десять років.

Про це повідомляє ВВС.

За даними Індексу цін на продукти Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, який відстежує світові ціни на низку продуктів харчування, включаючи зернові, олійні культури, молочні продукти, м’ясо і цукор, у травні цього року ціни на продукти харчування зросли на 39,7% – найбільше зростання цін за місяць з жовтня 2010 року.

Крім того, в ООН відзначили, що перебої на ринку і в поставках через карантинні обмеження пересування призвели до дефіциту низки продуктів на місцевому рівні і підвищення цін на продукти. Як наслідок, експерти ООН не виключають ще більш серйозної інфляції та прогнозують, що в цілому вищі ціни на продукти негативно вплинуть на відновлення світової економіки в реаліях пандемії.

Втім, деякі галузі демонструють позитивну динаміку. Зокрема, експерти ООН прогнозують зростання врожаїв зернових в 2021 році, що позитивно вплине на ціноутворення усіх пов’язаних продуктів.

ЗакарпатПост