Подруга вийшла заміж за батька і витрачає гроші покійної матері

Що робити молодій жінці, коли її мачухою стала колись найкраща подруга? При цьому її батько шаленіє від молодої дружини і витрачає на неї всі заощадження.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

До газети ЯСНО звернулася постійна читачка Анастасія. Жінка просить поради від читачів.

Мені 32 роки. Я заміжня і живу з чоловіком на одній вулиці з батьком. Моя мати померла, коли мені було всього 8 років. У неї був рак. Втрату ми обоє з батьком пережили важко.  Він багато років залишався один, у нього не було нікого і весь свій час він присвячував моєму вихованню.

Друзів у мене багато не було, оскільки я дуже замкнена, але мала одну подругу дитинства – Оксану. Вона – моя сусідка і ми в ті роки чудово розумілися.

Потім я поїхала вчитись до Ужгорода, а вона вийшла заміж за однокласника, народила сина. Із чоловіком довго не прожила, через два роки після весілля розлучилися. Не знаю, хто і в чому там завинив, але, на мою думку, коли руйнується родина, винні обоє.

В університеті я познайомилася з Андрієм. Він на два роки старший за мене. На мій подив виявилося, що ми з одного міста. Одружились одразу після того, як я отримала диплом. Разом ми вже 8 років і дуже щасливі. У нас є семирічний син і п’ятирічна донька. Поки я вчилася, Андрій працював у Німеччині і на день весілля вручив мені подарунок, про який я завжди мріяла – чудову хату на нашій вулиці. Я зала, що її продають, бо господарі переїхали жити до Києва, та й уявити не могла, що сама в ній житиму. Це був дуже гарний сюрприз від коханого. Тішило мене ще й те, що я залишилася жити на одній із батьком вулиці. Думала. На старості, їсти йому приноситиму, доглядатиму, як він колись мене.

Та не так сталося, як гадалося. Звісно, що після того, як я покинула сімейний дім, батькові стало самотньо. І тут на горизонті з’явилася Оксана. Вона просто звела його з розуму, закрутила йому голову. Я спочатку навіть раділа. Думала, батько нарешті буде щасливим. Та де там!

Оксана – лінива і безсовісна, вона крутить батьком, як хоче. Усі його заощадження ідуть на її одяг та відпочинок. Сама ж вона ніде не працює. Батько забезпечує і її, і її сина Вона відчуває себе такою повноправною хазяйкою у хаті моєї матері, що останнім часом навіть мені приходити туди забороняє, бо я намагаюся відкрити батькові очі на її справжнє обличчя. Поки він не одружився з нею, вона так не поводилась, а зараз пихатою і нахабною стала.

А нещодавно я дізналася, що вона ще й їсти не готує. Усе робить мій батько. Це ж вершина нахабства! Для чого йому взагалі така жінка! Розумію, що він чоловік і в нього заграла кров, але ж не дитина! Треба реально дивитись на речі і думати, з ким зв’язувати життя.

Чомусь мені здається, що вони лише про те і мріє, що він помре і залишить їй весь спадок. Я хочу просити батька переписати хату а мене, бо відчуваю недобре. Тим більше, що будинок купила моя бабуся, мамина мати і я не хочу, аби він відійшов у підсумку Оксані.

Порадьте, будь ласка, що мені робити • Більше унікальних життєвих історій – у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост