22-річий закарпатець у кафе схопив ніж із бар-стійки і зарізав ним 30-річного чоловіка

Через ревнощі та алкоголь сталася трагедія

Страшне вбивство сколихнуло Рахівщину. У місцевому барі у селищі Великий Бичків зарізали молодого чоловіка. Подія сталася ще у 2018 році, утім вирок убивці суд виніс днями.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

На жаль, нічні посиденьки у кафе нерідко закінчуються неприємностями. А тієї фатальної ночі  близько 22 години на терасі  між 22 і 30-річними чоловіками виник конфлікт. Вони були напідпитку і емоції зашалювали у обох, пише газета ЯСНО.

Тож словесною перепалкою справа не закінчилась. Молодший схопив із барної стійки ніж і встромив його у груди старшого, розуміючи, що може його вбити. На крики збіглися люди, викликали швидку. Та, на жаль, дорогою до лікарні чоловік помер. Про вбивство лікарі повідомили поліціантів і вони швидко вийшли на винуватця.

Під час судового засідання молодик свою провину не визнав і ось що розповів:

«Того вечора друзі запросили мене в кафе. Туди з компанією прийшов і Василь (ім’я з етичних міркувань замінено).  Через деякий час він із моїм братом вийшов на двір. Там між ними виникла суперечка. Коли вийшов я, помітив, що брат лежить на землі, – пояснив він. – Я вибіг на двір з ножем. Через 10-15 хвилин Василь сказав, що в нього тече кров, дійшов до кафе та почав курити. Я пішов додому. Удар потерпілому ножем та тілесні ушкодження не наносив. Чому взяв ніж із бару не знаю. Як саме Василю нанесли ножове поранення не знаю. Умислу вбивати його не мав.  Коли була бійка, не бачив ні в кого ножів. Я зайшов у бар за бар стійку, взяв ніж і вибіг на двір. Не можу сказати і те, чи ніж у мене випав чи його забрали. Тілесне ушкодження міг завдати з необережності, коли Василь  впав на ніж який я тримав у руці».

Тим часом свідок повідомив, що конфлікт почався через його хрещену, яку один із чоловіків обняв, а другий з нею зустрічався. При цьому, чоловіки ніби й помирилися, і випили разом горілки, та потім вийшли на двір курити і сутичка продовжилася. За його словами, билися не тільки покійний та обвинувачений,

«Наносили удари й інші хлопці, осіб 5-6. Ми вирішили піти додому. Почувши крик потерпілого, я обернувся назад і побачив у нього рану. Він сказав: «Дивися, що копили наробили». Я не бачив, хто саме наніс Василю ножове поранення. Ми почали прикривати рану, поклали його на стілець, просили викликати поліцію, але ніхто не реагував. Після цього відвели Василя до дороги та намагалися зупинити автомобіль. Нам зупинився молодий хлопець та відвіз нас у пункт швидкої допомоги, де сказали, що потрібно  відвезти потерпілого до лікарні Рахів, оскільки він втратив багато крові. В автомобілі швидкої допомоги Василь помер».

Суд визнав молодика винним в умисному вбивстві і засудив його до 10 років позбавлення волі.