На Закарпатті перебувають представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях

Сьогодні Іштван Петрушка, заступник голови Закарпатської ОДА, зустрівся з Світланою Семчишин, представницею Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях та Інною Берназюк, представницею Уповноваженого у сфері захисту персональних даних. 

За словами керівництва області мета зустрічі: обговорити проблемні питання та проведення інформаційно-просвітницьких заходів у сфері захисту персональних даних. 

«Ми провели ряд зустрічей щодо додержання вимог законодавства  про захист персональних даних, на яких детально обговорили основні аспекти захисту персональних даних у контексті освітньої діяльності», – відмітив Іштван Петрушка. 

Говорили і про практичні аспекти застосування законодавства про захист персональних даних.

Зокрема, розглянули питання щодо підстав обробки персональних даних, поширення персональних даних, порядку доступу третіх осіб до персональних даних, а також запобігання порушенню прав суб’єктів персональних даних.

А також про стан дотримання прав людини в Закарпатській області. 

«Окреслили шляхи подальшої співпраці для забезпечення прав людини з урахуванням стратегічних напрямах діяльності Уповноваженого з прав людини», – доповнив заступник голови Закарпатської ОДА.

Іштван Петрушка,  розповів про роботу, яка проводиться в області щодо дотримання прав людини, зокрема запобігання дискримінації, розв’язання соціальних питань малозахищених верств населення, повідомляє Закарпатська ОДА.

ЗакарпатПост