Фому кинули одного біля моря. Його рятівниця шукає для нього люблячу родину

На жаль, люди не вміють цінувати відданість собак. Не всі, звісно, але безвідповідальних господарів багато. Для кого собака – сенс життя, а для когось, як не прикро, лише тимчасова іграшка… хоча вона – жива істота і за неї потрібно нести відповідальність. Страшну історію розповіла у соцмережі Катя Михайлова. Вона врятувала кинутого напризволяще собаку, але тварина, на жаль, хвора і потребує допомоги, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Його кинув господар на морі в Бердянську .. Він довго поневірявся, їв зі смітника те, що викидали люди, – розповіла Катя. – Перестав бути схожий на вівчарку, навіть на собаку… Сумував, плакав, потім він просто виживав як міг. Його кинули, зрадили, ніхто не помічав. Я приїхала на відпочинок до друзів, зі своєю сім’єю і трьома собаками. Побачивши його, я зрозуміла, що мій відпочинок закінчився, не встигнувши початися. Багато людей в соцмережах мене підтримали. Мені телефонували і допомогли фінансово вивести його звідти, просили не їхати без нього. Це було нелегко, ніхто з перевізників не хотів їхати так далеко, але нам посміхнулася удача. Один прекрасний чоловік перейнявся його долею і зробив величезне коло, аби забрати нас і відвезти у Київ».

Відтак Фома потрапив до столиці на лікування, яке тривало довго, але результат виявився позитивним.

У Фомушки був гнійний дерматит всього тіла, йому потрібен довічний контроль свербіння (щоб не чесався), – продовжила розповідь Катя. –  Ми все це заглушили, Фома обріс шерстю, крім деяких частин тіла. Але він все одно красень. Зовсім молодий 4 роки, характер – золото! Стерелізовний, характер, як у кішки, дуже лагідний»

За словами каті, Фома – справжній друг, компаньйон,  не охоронець, а друг, компаньйон. Утім жінка не може його залишити у себе і шукає для собаки нову люблячу і відповідальну родину.

«Фомушці пожиттєво потрібен контроль над шкірою, нічого складного при знайомстві розповім», – запевняє Катерина.

Зараз цей чудовий вівчарик знаходиться на платній приватній перетримці і чекає свого справжнього рятівника. Для тих, хто хоче і може його забрати, можна звертатись за телефоном: (098) 412-22-18 • Більше унікальних життєвих історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост