Зцілитися від раку чоловікові допомогла власна печінка

53-річному Іванові Даггу із Великої Британії діагностували 4 стадію раку кишечнику з метастазами в печінку. З хіміотерапією лікарі давали йому всього 6% шансів на виживання. За 6 років боротьби із хворобою чоловікові довелося пройти численні операції з видалення пухлини, метастазів й уражених частин органів. Несподівано для всіх остання допомогла йому отримати над раком перемогу, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

За прогнозами лікарів, жити Іванові лишалося всього декілька місяців. Усе через метастаз, який починав блокувати головні вени печінки. Видалити новоутворення можливо було лише разом із ураженими судинами. Однак без них печінка не змогла б функціонувати, а тому вижити було б неможливо, пише відоме британське видання TheSun.

“Протягом попередніх трьох операцій ми частково видалили печінкові вени.

Та нова пухлина починала охоплювати усе, що ми від них лишили. Я зовсім не очікував, що операція буде можлива. Але побачив, що та частина печінки, яку ми раніше видалили, відновилася й у ній виросла нова вена. Це дозволило нам видалити уражені пухлиною залишки головних вен й лишити печінку лише із цією новою. Якби вона не виросла, операції б не було”, — пояснює лікар Дагга професор Пітер Лодж.

Невдовзі після операції Іван повернувся до звичного життя й навіть вийшов на роботу.

“Ми ще багато чого не знаємо про відновлення печінки після часткового її видалення. Випадок Івана показує, що ми повинні бути більш винахідливими й до останнього робити все можливе для перемоги над хворобою”, — додав професор • Більше унікальних історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост