Чи можна вирішити в Ужгороді питання стихійних ринків

Як правильно організувати торгівлю на ринках, вирішити проблему стихійної вуличної торгівлі в Ужгороді – йшлося у міській раді на зустрічі з представниками ужгородських ринків, ініційованій заступником міського голови Іваном Шимоном.

Іван Петрович поінформував, що міська влада намагається знайти дієві механізми для усунення торгівлі «з тротуару», з багажників авто і загалом у невстановлених місцях.

Крім захаращеності вулиць, необхідності додаткових ресурсів для прибирання – працівників, техніки, коштів – така торгівля ще й небезпечна для здоров’я покупців.

За словами заступника міського голови, у розмовах із ним продавці запевняли, що на території ринків немає торгових місць або ж є тільки не на центральних рядах, куди не доходять покупці. Представники ж ринків запевнили, що місця для продавців є, розповіли, що деякі продавці не погоджуються торгувати всередині ринку, навіть якщо їм пропонують місця без оплати – на тротуарі під ринком, де інтенсивний потік перехожих, більша ймовірність продати свій товар. Хоча вірно й те, що, до прикладу, на «зеленому базарі» в центрі Ужгорода на центральних рядах здебільшого стоять продавці, які торгують там щодня вже багато років.

Розбудова торгових місць на ужгородських ринках триває – чималу кількість облаштували на так званому «п’яному базарі», орієнтовно з вересня планують задіяти близько 4 тисяч квадратних метрів площі на ринку біля «Білочки».

Іван Шимон, підсумовуючи сьогоднішню зустріч, наголосив, що вуличних продавців будуть скеровувати до керівництва ринків, бо таким чином підприємства зможуть отримувати більше коштів за торгові місця, всі продавці, які користуються територією базарів, будуть у рівних умовах, місто не нестиме витрати на прибирання, не буде захаращуватися, а їжа і товари будуть більш безпечними для покупців.

ЗакарпатПост