Укрзалізниця збільшує кількість веловагонів до Закарпаття

Укрзалізниця реагує на пропозиції пасажирів стосовно додаткових сервісів у потягах. І, враховуючи початок велосезону в Карпатах, продовжує обладнувати приміські електропотяги спеціальними тримачами для велосипедів.

Передплата на газету ЯСНО триває! Читайте кращу газету щотижня!

Так, з 12 червня почне курсувати електропоїзд № 7001/7002 сполученням Львів – Мукачево – Львів, у якому можна буде комфортно перевозити велосипеди.

Крім того, з 5 червня вже вийшов на маршрут відремонтований поїзд № 829/830 Львів – Ужгород – Львів, який теж став дружнім до велотуристів.

Зараз, перевозити велосипеди у потягах далекого сполучення та швидкісних наразі можна тільки в розібраному та упакованому вигляді на місцях, передбачених для ручної поклажі. А капітально відремонтовані приміські поїзди 2021 року облаштовуються велотримачами. Зазвичай це від 8 до 16 місць для велосипедів у головних вагонах.

Також, у зв’язку зі стрімким підвищенням попиту Укрзалізниця призначила додатковий нічний швидкий фірмовий поїзд № 243/244 Київ – Рахів – Київ. Він курсуватиме через день з Києва з 17 червня по непарних числах, а з Рахова з 18 червня по парних.

Укрзалізниця продовжує оптимізовувати рейси в рамках обіцяної пасажирам економії 1 млн годин часу на рік. Так, з 11 червня поїзд № 357 «Гуцульщина» Київ – Рахів прискорюється та заощаджуватиме пасажирам 34 хвилини за рейс.