АНОНС. Дитину героя-рятівника мачуха змушувала жебракувати, а потім здала до дитбудинку

Чому деякі закарпатки бездумно народжують дітей, при цьому залишаються матерями-одиначками, хоча живуть із чоловіками? Насправді є категорія родин, які живуть за рахунок саме народження дітей і паразитують у суспільстві. При цьому як чоловіки, так і жінки. Часто у таких сім’ях головним є зовсім не діти, а алкоголь. І нерідко там трапляються трагедії, яких можна було б уникнути… якби дорослі вчасно взялися за розум. Діти ж не винні, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Днями закарпатців сколихнула страшна звістка, яку повідомили надзвичайники. Але про все по черзі.

25 листопада 2018 року у будинку родини Рознійчук у селі Кобилецька Поляна на Рахівщині сталася пожежа. Увечері, коли діти вкладалися спати, старша, 11-річна Софійка, відчула запах гару із сусідньої кімнати – в дерев’яному будинку почалася пожежа. Вогонь на той момент вже відрізав шлях до виходу з приміщення, тому дівчинка почала евакуювати своїх братів і сестер через вікно. Після того як діти були в безпеці, Соня сама вискочила на свіже повітря. Велику пожежу рятувальники гасили понад 4 години

Односельцям, які вже помітили вогонь і зателефонували рятувальникам, дівчинка повідомила, що всередині ще залишився їхній родич, якому через хворобу важко пересуватися самостійно. Місцеві жителі кинулися рятувати чоловіка, знайшли його і винесли з дому.

Дітей відвезли в місцеву лікарню, але допомога медиків їм не знадобилася. Однак будинок згорів.

А тепер питання. Чому хата загорілася? Де на момент пожежі були батьки дітей? Чому вони залишили малечу з родичем, який не міг самостійно пересуватися?

 Софія Рознийчук – справді відважна дитина. Вона врятувала з охопленого полум’ям будинку своїх чотирьох братиків і сестричку – 6 років, 5 років, 1 рік і 7 місяців і дівчинку двох років.

Її спочатку нагородили чиновники Закарпатської області та подарували мобільний телефон, а потім її висунули на Всеукраїнську премію герой-рятувальник року. Дитина дуже раділа подарункам, але згодом стало відомо, що телефон мати від неї відібрала. Сумно, адже дівчинка його справді заслужила…. Та й як можна від власної дитини відбирати подарунки, які для неї мають особливе значення.

Згодом Софійку оголосили «Героєм-рятувальником року» і вона  з рук президента Зеленського отримала почесну грамоту, букет квітів і справжню форму, яку носять рятувальники. Та приємні моменти, на жаль, на цьому закінчилися • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост