9-річна дівчинка встромила ножа у спину своєму батькові

• Насправді дитина рятувала матір від домашнього насильника

• Дівчинці кримінальна відповідальність не загрожує

Захищаючи маму, ледь не вбила батька. 9-річна дівчинка встромила ножа в спину своєму татові. Сталося це в місті Костопіль, на Рівненщині. Між подружжям виникла сварка, розповідають у поліції, і чоловік накинувся на свою дружину. Дитина, що була свідком інциденту, схопила ножа, і рятуючи матір, завдала тяжкого поранення батькові, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Про це повідомляє ТСН.

Сусіди про 9-річну Дашу, яка встромила ніж в спину своєму татові, кажуть, що знущань в родині більше не можна було терпіти. Нині те, що сталося в одній з квартир цієї п’ятиповерхівки обговорює уся округа. Увечері до пані Галини постукала злякана сусідка.

“Мені сказала, викличте швидку і я викликала. Я, як глянула, що кров, то дуже злякалася”, – каже сусідка Галина.

Виявилося у сусідній квартирі через сімейний скандал за ніж схопилася 9-річна дівчинка.

“У сім’ї виник конфлікт між подружжям в результаті чого вони вчинили між собою бійку. В ході цієї бійки малолітня дитина можливо, захищаючи матір нанесла ножем удар в спину своєму батькові”, – каже керівник слідчого відділення Костопільської поліції Роман Максимчук.

“Потерпілий лежав на підлозі в коридорі, жінка тримала рушник над раною”, – каже фельдшер швидкої допомоги Віктор Мельник.

Саме пан Віктор того вечора надавав допомогу пораненому. За понад 30 років роботи у швидкій, каже, ще не бачив, щоб дитя так вчинило.

“По дорозі сказав, що дожився, що вже дитина піднімає руку на батька. Він казав, що вона на захист мами пішла”, – каже фельдшер швидкої допомоги Віктор Мельник.

За ніж Даша схопилася через сімейне насильство зі сторони батька. Деякі сусіди дитину виправдовують.

“Він дуже знущався з них, що дитина вже була вимушена таке зробити. Там крики були кожен день, через день. Те дитя пищало”, – каже сусідка Галина.

В поліції ж відкрили провадження за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Та водночас перевіряють, чи не зводять дорослі на дівчинку наклеп. Однак школярка і сама зізналася.

“Дівчинка також розповідає про обставини, при своєму малолітньому віці, чітко вказує, що дійсно зробила такий вчинок”, – каже керівник слідчого відділення Костопільської поліції Роман Максимчук.

Нині поранений батько уже повернувся додому із лікарні. Та двері квартири ніхто не відчиняє. За дверима чути дитячий голос. На обліку в соцслужбі ця сім’я не перебувала. Та після того, що трапилося, кажуть, втручатимуться однозначно.

“Дитина була свідком фізичного, психологічного насильства у сім’ї і. Вона потребує допомоги психолога однозначно”, – каже керівниця Костопільської служби у справах дітей Оксана Козлюк.

Пильнують тепер прискіпливо і за батьком Даші. Як він до дитини та дружини ставитиметься. Поки, кажуть сусіди, нових скандалів не чути.

“Немає якоїсь озлобленості в батька, немає таких фактів, що там насильство відбувається й надалі”, – каже керівник слідчого відділення Костопільської поліції Роман Максимчук. Наразі ще триває розслідування щодо поранення чоловіка. Потім матеріали вивчатимуть на предмет сімейного насильства і притягнення до відповідальності дорослих. Даші відповідальність не загрожує. До Кримінального кодексу вона ще не доросла • Більше унікальних історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост