Біжу за Павлика: в Ужгороді провели благодійний захід провели. ВІДЕО

Благодійний захід “Біжу за Павлика” влаштували в Ужгороді. 13 червня на площі Театральній зібралися понад 150 учасників, — розповіла співорганізаторка Тамара Готра. За її словами, реєстрація була платною. Загалом вдалося зібрати понад 105 тисяч гривень. Ці кошти віддали родині Павла Мотички із Синевира. Йому рік і 9 місяців. У хлопчика виявили спінальну м’язову атрофію. При такому захворюванні дитина перестає спочатку рухати руками й ногами, далі не може ковтати, а на наступній стадії — дихати, — кажуть організатори. Ужгородці й гості міста почали збиратися на благодійний забіг із 8 ранку.

Марія Туряниця приїхала на благодійний захід із Мукачева. Каже: вирішила бігти разом із колегами. Собі обрала дистанцію 5 кілометрів, повідомляє Суспільне.

“Про захід я дізналася з соціальних мереж. Побачила анонси. Вирішила взяти участь. Власне, й колег підбурила, тому що мета благородна — допомогти. У забігах я беру участь уперше. Бігаю для себе, але вирішила, що сьогодні мушу пробігти за Павлика, допомогти йому”, — каже Марія.

"Біжу за Павлика": благодійний захід провели в Ужгороді

Із Мукачева приїхала і Мар’яна Герц. Вона також визначилася з кількістю кілометрів, які хоче пробігти.

“Планую пробігти 5, але не знаю, як вийде. Я тільки з радістю за цей благодійний рух і закликаю всіх приєднатися і підтримати. Я думаю, що якби кожен допоміг, уже стало би краще і легше, тому що я думаю, ми повинні починати свій день із добра”, — розповідає Мар’яна.

Перед початком забігу учасникам провели руханку, щоб вони могли розім’ятися.

"Біжу за Павлика": благодійний захід провели в Ужгороді

Далі їх поділили на кілька груп. Забіги влаштували на 500 метрів для найменших, також на 2 км 200 метрів, на 5 і 10 кілометрів. Найдовшу дистанцію обрала ужгородка Юлія Гудзь.

"Біжу за Павлика": благодійний захід провели в Ужгороді

“Мені просто трошки легше було, бо я вже 17-ий рік у спорті. Я займалася легкою атлетикою 14 років і тільки три бігаю. Я вже в принципі була підготовлена. Але для інших людей, звичайно, не треба одразу бігти 10 кілометрів, тому для них тут придумали і 2 км, і 5, щоб вони просто в задоволення пробігли і щоб без всяких травм це обійшлося”, — каже Юлія.

"Біжу за Павлика": благодійний захід провели в Ужгороді

Дистанцію понад 2 кілометри першим подолав і фінішував ужгородець Олександр Софілканич.

“Вирішив бігти 2, 2 км, бо давно не тренувався. Можна сказати, я новачок у цій дистанції, взагалі в марафоні. Перший для мене. Ми бігли по набережній. Можна сказати, дві набережні, по мосту — одне коло. Для новачка це достатньо. Виграв, задоволений. Найголовніше, щоб Павлик поправився і так само зміг і з нами побігати”, — розповідає Олександр.

"Біжу за Павлика": благодійний захід провели в Ужгороді

Це третій захід благодійного об’єднання «Твори добро, Бро», — каже співорганізаторка Тамара Готра.

“Перший захід був ще у докарантинні реалії. Це був закритий аукціон. Ми тоді збирали протез для Тані Літус — нашої керамістки. Минулого року постало питання збору коштів для Давидика. З’явилася ідея зробити забіг-марафон через те, що це на відкритому повітрі. Тоді нам вдалося зібрати 230 тисяч гривень для Давидика. І на наступний день нам ще додали 20 тисяч благодійники з благодійного запливу. Цьогоріч ми хочемо зібрати не менше”, — зазначила співорганізаторка забігу.

За її словами, благодійний захід «Біжу за Павлика» тривав близько чотирьох годин, зареєструвалися понад 150 учасників.

ЗакарпатПост