Історія, як із казки: Ворона та хлопчик стали нерозлучною парою, проте птах вирушив до рятувальної станції

Унікальна історія сталася у Чехії у місті у Страконіце. Між 14-річним Криштофом  та вороною зав’язалася справжня дружба. Пернатий настільки звик до хлопчика, що він спав у його кімнаті і став членом сім’ї. Однак через конфлікт через нібито небезпеку від птаха дорогоцінний член родини повинен був поїхати до рятувальної станції. Про історію пише газета ЯСНО з посиланням на чеську газету  Блєск.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

“Пепік, як ми назвали ворону, вперше почав з’являтися в школі, заглядаючи в класи” , – сказала Івета К., мати Криштофа. – Пернатий оселився біля школи і діти почали його годувати. Поступово він почав брати їжу з рук”.

Коли почалася перша хвиля коронавірусу, птах перемістився на сусідній дитячий майданчик.

“Мій син і його друг знову почали ворону там годувати, – додає Івета, наголошуючи, що її син почав кликати ворону з вікна. Ворона справді прилітала і її знову годували прямо з вікна. – Коли ми приїхали, птах відразу відлетів, він злякався”.

Поступово довіра між Криштофом та Пепіком зростала. Птаху давали воду та їжу. Через деякий час Пепік влетів просто в кімнату, де мав миску з водою.

“Він настільки звик до Криштофа, що почав влітати до його кімнати щодня, через деякий час навіть давав себе погладити”, – згадує мати, переконуючи, що згодом ворона почала спокійно ходити по квартирі. Взимку Пепік був із родиною щодня. Навіть залишався на ніч.

Потім прийшла весна, і ворона почала знову з’являтися в місцевій школі.

«Завдяки нашій присутності Пепік дедалі більше звикав до дітей, і звичайно, діти хотіли його пестити. Але Пепіку не подобалося, коли вони наближались. І траплялося, мабуть, у школі, що він нібито на когось налетів і збив”, – пояснює Івета, додаючи, що про цей випадок повідомила директорка школи.

«Було  попередження, що туди летить ворона, яка нападає на дітей. Було наказано, коли діти побачили ворона, вони повинні сісти і накрити голови, що нам здалося абсурдом”, – здивовано каже мати хлопця. – Тоді старші діти мали почати тероризувати ворону. Вони кидали в неї каміння або кололи палицею. За словами Івети К., директор не хотів повідомляти про цей випадок, але мусив відповісти на заявлену скаргу однієї з матерів.

“Одного разу поліція прийшла до нас, щоб почути інформацію про те, що підлітки ідуть до Пепіка і хочуть застрелити його з пневматичної гвинтівки,  це було для нас шоком”, – каже Івета. – Нам пояснили, що було б краще для ворони, якщо її відвезуть до рятувальної станції в Макові. Зрештою, було вирішено, що ворону дійсно заберуть. Криштоф не проти, головне, щоб там було краще для Пепіка” • Більше унікальних історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост