Болить серце? Перестаньте їсти тварин!

Рослинні дієти стають все більш популярними у багатьох регіонах світу, але користь для здоров’я від такого режиму харчування значною мірою залежить від вживаних продуктів. Нове дослідження показує, що люди, які дотримуються дієти на рослинній основі, однак часто вживали менш корисні для здоров’я продукти, такі як солодощі, рафіноване зерно й сік не показали користі для здоров’я у порівнянні з тими, хто не їв рослинну дієту, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Дослідники відстежували харчову поведінку і розвиток серцевих захворювань у понад 2000 дорослих греків протягом 10-річного періоду, починаючи з 2002 року. Учасникам було запропоновано заповнити докладний опитувальник по частоті прийому їжі під час реєстрації, через п’ять років і 10 років, повідомляє Укрінформ.

У цілому, у чоловіків, які споживають менше продуктів тваринного походження, ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань була на 25 відсотків нижчою, ніж у чоловіків, котрі вживають більше подібних продуктів. Та ж тенденція спостерігалася й у жінок, але співвідношення були менш значними, із загальним зниженням ризику приблизно на 11 відсотків.

Ці результати показують, що навіть невелике скорочення щоденного споживання продуктів тваринного походження, головним чином, ковбас, сосисок, копченостей, у поєднанні із рослинною їжею може сприяти поліпшенню здоров’я серцево-судинної системи • Більше унікальних історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост