В Закарпатській єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ) нові призначення

Як повідомили газеті «ЯСНО» у прес-службі Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ), відповідні Укази про призначення затвердив єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.

Відповідно до Указу єпископа Ужгородського і Закарпатського УПЦ(ПЦУ) Варсонофія ( Рудніка) номер 8 від 14 червня 2021 року митрофорний протоієрей Михаїл Ягнюк призначається на посаду Благочинного Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ), що є другою посадою після Секретаря єпархії митрофорного протоієрея Сергія Ємця, та координує роботу благочинних єпархії та є в.о секретаря  єпархії в разі його відсутності. Також благословляється протоієрею Михаїлу Ягнюку, під час соборного богослужіння, і в разі відсутності Секретаря Єпархії протоієрея Сергія Ємця, стояти першим праворуч біля Престолу (в інших випадках завжди очолювати Богослужіння, в разі відсутності Архієрея та Секретаря єпархії) Аксіос! Аксіос! Аксіос!

Указом номер 9 від 14 червня 2021 року єпископа Ужгородського і Закарпатського УПЦ(ПЦУ) Варсонофія ( Рудніка), митрофорний протоієрей Михаїл Савко призначається і повторно затверджується духівником усього духовенства Закарпатської єпархії УПЦ ( ПЦУ) і йому благословляється бути біля Престолу завжди третім після Секретаря єпархії та Благочинного єпархії. Також благословляється: в разі відсутності Архієрея, Секретаря єпархіі та Благочинного єпархії, при соборному богослужінні духовенства – завжди очолювати Богослужіння. Аксіос! Аксіос! Аксіос!

Нагадаємо, що 13 червня, в неділю 7-му після Пасхи, свв.отців І Вселенського собору, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій відвідав місто Виноградів, де в каплиці на честь Успіння Пресвятої Богородиці звершив Божествену літургію святителя Іоана Золотоустого. 

Його Преосвященству співслужили: настоятель храму протоієрей Василь Гесня та протодиякон Володимир Марцінів.

Під час Богослужіння духовенство молились за українських воїнів, волонтерів та мирних жителів, які перебувають на Донбасі. Сугубо возносились молитовні прохання до Творця і за визволення поневолених Росією наших полонених .