Матч Нідерланди – Україна увійшов в історію чемпіонатів Європи з футболу

Матч першого туру Євро-2020 між Нідерландами та Україною побив рекорд чемпіонатів Європи за кількістю голів, забитих у другому таймі після того, як у першій половині матчу було зафіксовано рахунок 0:0. Поєдинок на “Амстердам арені” закінчився мінімальною поразкою нашої національної команди.

Як повідомляється на офіційній сторінці статистичного порталу Opta в Twitter, ще ніколи на першостях Старого світу збірні не відзначалися п’ятьма голами після перерви, якщо до цього на табло горіли нулі, пише Обозреватель.

Матч Нідерланди - Україна увійшов в історію

Нагадаємо, що на 52-й хвилині Нідерланди вийшли вперед після вдалої гри Жоржиньо Вейналдума на добиванні, а вже на 59-й “помаранчеві” подвоїли свою перевагу після точного удару Ваута Вегхорста.

Вейналдум відкрив рахунок у матчі

Все йшло до перемоги господарів, але Андрій Ярмоленко взяв на себе ініціативу і відіграв один м’яч на 75-й хвилині завдяки приголомшливому удару з-за меж штрафного. В одній з наступних атак наші співвітчизники заробили стандарт, навіс з якого замкнув Роман Яремчук.

Яремчук забив другий гол українців.

Підопічним Андрія Шевченка не вдалося зберегти нічийний рахунок, оскільки в кінцівці Дензел Дюмфріс вистрибнув вище за всіх після подачі з флангу і точно пробив у ближній кут.

Дюмфріс відзначився переможним голом

Наступними опонентами збірної України на Євро-2020 стануть Північна Македонія (17 червня) і Австрія (21 червня). Очна зустріч суперників нашої команди завершилася перемогою останніх з рахунком 3:1.

Склад груп Євро-2020
Розклад групового турніру Євро-2020
Календар збірної України на груповому етапі Євро-2020.

ЗакарпатПост