Ужгородець «позбувся» на митному посту «Тиса» іномарки

Шумоізоляція у багажному відсіку авто підвела сигаретного контрабандиста на кордоні з Угорщиною.

Сотні оголошень в одній газеті!

Виїжджаючи з України на легковику, 36-річний ужгородець обрав спрощений вид контролю – «зелений коридор». Однак, митники спільно з прикордонниками вирішили перевірити доброчесні наміри чоловіка.

У боксі поглибленого огляду автомобіля були виявлені 1950 пачок сигарет, з яких 490 пачок без акцизних марок України з маркуванням на пачках (FOR DUTY FREE ONLY) торговельної марки «COMPLIMENT», решта цигарок – торговельної марки «Rothmans».

– Виявлені тютюнові вироби були приховані у двох спеціально виготовлених тайниках, – розповідають деталі закарпатські митники-пошуківці. – Один сховок знаходився у спеціально виготовленому кустарним способом подвійному днищі задньої частини та задньому бампері автівки. Доступ до сигарет став можливим після зняття шумоізоляції в багажному відсіку іномарки та демонтажу герметично прикріпленої силіконом ніші для запасного колеса. Інший тайник знаходився у спеціально виготовлених кустарним способом нішах в порогах іномарки. Дістатися до сигарет можна було після демонтажу сталевої пластини заднього порогу з обох сторін, що прикривали пустотілі тайники вздовж передніх та задніх порогів авто, що кріпили пластину до спеціально виготовленого металевого каркасу.

Цікаво, що водій не визнав приховані сигарети своєю власністю. Сказав, що іномарка йому не належить, взяв лише в оренду для перевезення через кордон осіб. І те, що в легковику є тайники з сигаретами він не відав. 

Відтак, відносно порушника кордону складено протокол про ПМП за   ч. 1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі вартість  вилучених тютюнових виробів без акцизних марок України потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. А от 1460 пачок сигарет з фільтром, вітчизняного виробництва, з акцизними марками України, вартістю майже 69 тис грн, вилучено, а також автомобіль марки «HONDA» моделі «ACCORD» (2008 р.в.), оцінений у понад 267 тисяч гривень, повідомляє Закарпатська митниця.