Гранат. Камені, якими лікувалися закарпатці і на які багата область

Зустрічається на Перечинщині

Гранат вважають каменем влади. Він підсилює магнетизм і привабливість свого володаря, допомагаючи йому залишатися в центрі уваги. Також гранат – символ вічного кохання і невичерпної пристрасті. Він приносить своєму власникові удачу, успіх і натхнення, допомагає справлятися з труднощами, які виникають на його життєвому шляху. Гранат покращує настрій і зміцнює силу духу, надаючи впевненості в собі, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Він благотворно впливає на кровообіг, на серце і судини. Воїни носили цей камінь, вважаючи, що він оберігає їх від поранень і каліцтв. Крім того, він допомагає зупиняти кровотечу. Також гранат добре впливає на дихальну систему, зокрема на легені. На нервову систему свого володаря він діє збудливим чином, заряджає його енергією, бадьорістю і життєвою силою.

Також камінь нормалізує артеріальний тиск, допомагає при серцевих захворюваннях і високій температурі, активізує імунну та нервову систему, здатний загоювати рани, сприяючи більш швидкій регенерації тканин. За давнім повір’ям, рубін – камінь, який лікує від усіх хвороб і навіть дарує безсмертя. Це пов’язано з однією легендою, в якій йдеться про міфічне чудовисько Вуівре, короля змій. Він мав вигляд величезного літаючого змія, на голові якого замість ока виблискував вогненно-червоний рубін • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост