Новий закарпатський аеропорт побудують практично під самим Мукачевом

Ділянка, де будуватимуть нове летовище на Закарпатті, буде знаходитись за 4,7 км від міста Мукачева, на території тергромади поблизу села Нижній Коропець, а запланована довжина злітної смуги – 2700 метрів.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник начальника управління міського господарства Володимир Буднік.

“Запланована довжина злітної смуги Мукачівського аеропорту – 2700 метрів, це повинно забезпечити можливість зльоту-посадки літаків класу С (Боїнги 737 та Airbus)”, – сказав чиновник.

Як повідомив Буднік, попередній генеральний план Мукачівського аеропорту розробили в державному підприємстві «Фінансування інфраструктурних проєктів». Детальний план розроблятиметься саме на цю територію. Наразі міськрада оголосила відкриті торги із закупівлі послуг “Розроблення детального плану території для проєктування та будівництва аеропорту в Закарпатському регіоні на території Мукачівської міської територіальної громади”.

За словами Будніка, очікувана вартість закупівлі складає 1,5 млн грн, торги відбудуться 24 червня.

Він уточнив, що наразі в міськраді розпочали перемовини із власниками земель, що розташовані на місці будівництва майбутнього аеропорту, — там є ділянки різної форми власності: і землі Міноборони, і землі сільськогосподарського призначення і паї. Із власниками розпочали перемовини про викуп та обмін цих ділянок.

ЗакарпатПост