Українців готують до чергового підвищення тарифів

У Міненергетики розповіли, що і коли подорожчає

Якщо Росія вирішить перервати транзит газу через Україну, він значно подорожчає для вітчизняних споживачів. Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявила радник міністра енергетики Лана Зеркаль, пише Погляд

“Росія штучно стримує європейський ринок і не поставляє ті обсяги, які потрібні Європі зараз, наприклад, для заповнення газових сховищ, які спорожніли. Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А якими вони будуть взимку ніхто не знає”, — зазначила вона.

За словами Зеркаль, якщо вже цієї зими буде перерваний транзит газу через територію України, то “для нас це буде дуже відчутно, в першу чергу в плані того, що ми отримаємо дуже дорогий газ”.

“Зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, тобто віртуальний реверс, коли йде обмін газу, і так працює в усьому світі. Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться. Крім того, наші газосховища вже будуть не такими привабливими”, — розповіла Зеркаль.

ЗакарпатПост