Site icon zakarpatpost.net

Відпочинок у Карпатах: найпопулярніші курорти, ціни й особливості

Крім морських курортів в Україні влітку дуже популярний і гірський відпочинок. Карпати, безумовно, місце сили для багатьох українців. Тут і неймовірні сині озера, і свіже повітря густих соснових лісів, гірські села і незвідані туристичні стежки.

Крім того, в неділю, 13 червня, вийшла завершальна частина першого сезону шоу “Мандруй Україною з Дмитром Комаровим”, в якому ведучий розповів про поїздку в Карпати до гуцульської столиці – Верховини. OBOZREVATEL вирішив дізнатися, скільки коштують карпатські готелі та кімнати у приватних власників, які є готелі в горах і які особливості курортів.Найвідоміші курорти в Карпатах

Мальовниче селище Східниця розкинулося серед гір недалеко від Дрогобича. Це молодий курорт, який підходить для сімейного відпочинку і лікування. Він почав працювати з 70-х років, але за цей короткий час вже прославився далеко за межами країни своїми унікальними водами, що не мають аналогів у Європі.

Затишна Поляна розташована недалеко від райцентру Свалява у прекрасній місцевості, де зливаються річки Мала і Велика Пиня. Це старовинне село, яке потопає в долині між гірськими хребтами Полонинським і Вигорлат-Гутінським.

Пилипець – один з улюблених курортів для тих, хто обожнює гірськолижний спорт. Однак і в теплу пору року тут є, чим зайнятися. Наприклад, недалеко від курорту розміщені озеро Синевир, водоспад Шипіт і джерело мінеральної води, яка ніде на планеті більше не трапляється. Ця вода корисна у разі анемії і проблем жіночого здоров’я.

Крім того, у Пилипці дуже великий вибір житла, з прекрасними видами на гори і нальотом карпатської автентики без дешевого кічу.

Село розташовується в Івано-Франківській області. Зі столиці можна добиратися літаком або поїздами Київ – Ворохта та Київ – Рахів. У Ворохті розвинена туристична інфраструктура, є пішохідні та велосипедні маршрути.

Поблизу є водоспади: Гук, Микуличин і Говерлянський. Також можна самостійно організувати з Ворохти підйоми на найпопулярніші карпатські вершини: Говерлу, Піп Іван, Синяк та інші.

Звідси відкриваються найгарніші пейзажі в Карпатах. Також тут живуть гуцули – народ із незвичайними традиціями і колоритними обрядами. Через селище протікає гірська річка – Чорний Черемош, тому місце сподобається любителям рафтингу та запливів на байдарках.

Це невелике курортне селище на Закарпатті, яке також називають українською Швейцарією. Туристів захоплять неймовірні види на гори і цілюще чисте повітря. Також тут є джерела з мінеральною водою, яка за складом дуже схожа на Боржомі або Єсентуки. З розваг тут можна покататися на човнах у Силоамських купальнях або місцевих озерах.

Гастрономічний туризм

Любителі гастрономічних турів можуть відправитися в Мукачево, що на Закарпатті, на різні фестивалі: вина, пива і сиру, які супроводжуються різноманітними забавами.

Дмитро Комаров також рекомендує відвідати карпатські сироварні. Вони виготовляють сир за спеціальною швейцарською технологією, який не купиш навіть в імпортних елітних магазинах. Одна з найзнаменитіших розташовується в селі Нижнє Селище. Охочі можуть з’їздити туди на екскурсію з Буковеля, Верховини та інших курортів. Також можна спробувати місцеві м’ясні вироби, зокрема, смачні угорські ковбаси.

Не варто обходити увагою популярну гуцульську страву банош. Це каша з кукурудзяного борошна з бринзою і шкварками. Подається найчастіше в глиняному горщику, прикрашеним національними візерунками.Ціни на житло на найпопулярніших курортах Карпат

Можна підібрати житло на будь-який смак: готелі, бази відпочинку, санаторії і пансіонати, садиби і котеджі. Також можна зняти будиночки в приватному секторі. Останніми роками гірський туризм почав набирати обертів, тому готелі Карпат піднімають сервіс і порадують гостей європейським рівнем обслуговування, комфортом і затишком.

Однак тур за системою “все включено” в Карпати коштуватиме відповідно. Так, vip-відпочинок у горах може запропонувати п’ятизірковий готель Solva Resort & SPA у селі Поляна – від 2380 грн за ніч. Тут є все необхідне для гарного відпочинку та оздоровлення: студія масажу, басейни, лазні, водні та фізіопроцедури

Radisson Blu Resort Bukovel розташований у самому серці гірськолижного курорту Буковель. Тут ціни починаються від 2900 грн за добу за стандартний номер і від 4700 грн за сімейний номер.

Елітні 5-зіркові готелі також є і в Трускавці: Mirotel Resort and Spa, Royal Grand Hotel & Spa, Rixos-Prykarpattya Resort.

Загалом ціни на готелі варіюються в діапазоні:

Exit mobile version