Найкрасивіша бабуся планети – українка. Дівчата! Дивіться і кусайте лікті!

Світлана Гасс із Одеси – найвродливіша бабуся світу. Їй більше 60 років, та вона зачаровує вродою. Кілька років тому вона завоювала титул «Супербабусі» на конкурсі Mrs Grandma Globe, а трохи пізніше – стала переможницею на міжнародному конкурсі краси, що проходив в США. Із того часу жінка не постаріла, а стала ще більш вродливою! У чому ж секрет її краси? Це і з’ясовувала сьогодні газета «ЯСНО».

Світлана Гасс – рекордсменка України, володарка титулу модель поважного віку. Вона дійсно гідна цього звання, адже має неперевершений вигляд. Її вроді можуть позаздрити навіть дівчата!

За освітою жінка модельєр-конструктор і фінансист. Вона втратила чоловіка у 90-х, коли доньці було всього 11 років. Тоді в країні була економічна криза і Світлані, що залишилась одна з дитиною, було непросто.  Вона пішла працювати в торгівлю, а згодом відкрила свою справу – стала власницею салону краси. Салон працює й зараз і в ньому одеситка регулярно проводить дні для пенсіонерів, коли їх обслуговують безкоштовно. Загалом жінка постійно займається благодійністю і веде неймовірно активний спосіб життя, стежить за зовнішністю.

Вона їздить на фотосесії по всьому світу і розповідає, як за собою має жінка доглядати.

В одному з інтерв’ю Світлана розповіла, що одним з основних козирів її вроди є хороші гени, але не тільки.  Виявляється, ще з юного віку вона почала пильно стежити за зовнішністю, доглядати за шкірою,  іноді це були косметичні процедури в спеціальних салонах, іноді – домашній догляд.

«Я хочу старіти гідно, хоча і не відчуваю себе на 60 років», – наголосила красуня.

Зараз їй 61 і вона впевнена, що жінка повинна залишатися красивою в будь-якому віці.

У Світлани вже 13-річний онук, та вона на вигляд наче його мама, а не бабуся.

«Мені навіть смішно, що я пенсіонерка», – каже Світлана.

Коли її питають про секрети краси, вона розповідає, що регулярно займається плаванням, скандинавським ходінням, полюбляє кататись на велосипеді, тричі на тиждень відвідує спортзал, завжди активна, не може довго всидіти на одному місці. Також, за словами жінки, неймовірно важливо правильно харчуватися, їсти багато овочів і фруктів, не жирної, а багатої на вуглеводи їжі, не вживати нічого після 19 год. Одеситка виключила зі свого раціону солодощі, уникає смажених страв.

«Улюблена робота, піші прогулянки, хороший настрій – не менш важливі, – наголошує Світлана Гасс. – Та найголовніше – любити себе і світ!»

Жінка зізналася, що спочатку не планувала боротися за титул найкрасивішої бабусі на планеті. На Міжнародний конкурс краси для жінок похилого віку, який щорічно проходить в столиці Болгарії Софії, її записала дочка, потім після перемоги там вона вже з азартом у душі полетіла до США. У Світлани справді неймовірно гарна шкіра, ідеальна фігура, вона дуже цілеспрямована і є прикладом для українських жінок, який вигляд потрібно мати у пенсійному віці. Її тріумф – красномовне свідчення того, що все можливо, головне – тільки мета і бажання • Більше унікальних життєвих історій читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост