Заборона купання у водоймах Ужгорода: що робитимуть відпочивальники

Купатися заборонили відсьогодні на відкритих водоймах в межах Ужгорода. Це на річці Уж, озерах, а також на радванському кар’єрі. Так вирішили нині на засіданні виконкому, — розповів міський голова Богдан Андріїв. Каже: не можна також кататися на човнах та інших плавзасобах. Таке рішення приймають щороку, цього разу — через кількість загиблих під час купання. Речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир повідомила: цьогоріч в області вже 18 людей потонули. Це майже у півтора раза більше, минулого року до 23 червня.

На радванський кар’єр в Ужгороді майже кожного дня з сином влітку приходить купатися Ірина Туранскі, повідомляє Суспільне.

“Ми вміємо плавати. Сюди не йдуть діти маленькі, які не вміють. Тут краще, ніж на річці плавати. Тут багато людей на вихідних. Більше нам немає, де ходити”, — сказала жінка.Заборона купання у водоймах Ужгорода: що робитимуть відпочивальникиСуспільне Закарпаття

Радванський кар’єр

А от Олег Фученко на кар’єрі вперше. Чоловік приїхав з Івано-Франківська. Каже: тут дуже чиста і глибока вода: “Трохи, як кажуть, стрьом є. Тому що з дітьми сюди вже страшно йти. Треба добре вміти плавати, тоді можна йти. Але водичка хороша”.

А на річці Уж, поблизу транспортного мосту — місце відпочинку для ужгородки Марії Ходаковської.

“Коли йду з роботи, йду до річки, — розповіла жінка. — Ми задоволені цією річкою, тут проточна вода, ми купаємося, радуємося. Тому що ми не маємо стільки грошей, щоб поїхати на море або басейн”.Заборона купання у водоймах Ужгорода: що робитимуть відпочивальникиСуспільне Закарпаття

річка Уж

Наразі в Ужгороді немає жодного облаштованого місця для купання у водоймах, — каже міський голова Богдан Андріїв. За його словами, дозволено це робити у басейнах. Щоправда, за це доведеться заплатити.

“У нас є багато басейнів, де можна купатися цивілізовано і з дотриманням всіх заходів безпеки. І там фактично унеможливлюється настання нещасного випадку”, — сказв міський голова.

Щороку на річці Уж відбувається “Ужгородська регата”. На саморобних плавзасобах учасники прямують до фінішу. Співорганізатор регати Сергій Денисенко каже: цього року також планують провести захід.Заборона купання у водоймах Ужгорода: що робитимуть відпочивальникифото з групи “Ужгородська регата” у Facebook

“УУжгородська регата” 2018 рік

“Логічним рішенням було б облаштування місць відпочинку на водоймах, чергуванням рятувальників. Але простіше просто заборонити, — коментує чоловік рішення міськради. — Ми готуємо звернення до міської ради, ми напишемо, звичайно, листа, адже це масовий захід, який відбувається під контролем рятувальників”.

 ЗакарпатПост