Site icon zakarpatpost.net

Перекрили дорогу, щоб зберегти школу: закарпатці просять депутатів не ліквідовувати школу-інтернат. ВІДЕО

Близько 70 батьків дітей та працівників Великоберезнянської школи-інтернату зранку перекривали дорогу Ужгород-Львів. Про це сказала учасниця Алла Щобак. Люди проти закриття закладу. За громадським порядком на місці стежили поліцейські. Як повідомила речниця відомства Тетяна Щоголева, було близько 70 учасників. Порушень правоохоронці не зафіксували.

Нагадаємо, у Великоберезнянській школі-інтернаті навчаються та лікуються діти із захворюваннями легеневої, бронхолегеневої, серцево-судинної систем. Поряд із вчителями та вихователями тут працює 6 лікарів. Великоберезнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат функціонує з 1963 року. За словами виконувачки обов’язків директора школи Ірини Шкурко, це єдиний заклад такого типу на Закарпатті. 4 березня 2021 року до закладу надіслали наказ про його ліквідацію, повідомляє Суспільне.

Дорогу у Великому Березному перекрили о 7:30 батьки дітей та працівники школи-інтернату. Водій Віталій везе бетон для ремонту траси. Чоловік уже пів години чекає, щоб проїхати.Суспільне Закарпаття

“У кінці Березного хочемо закінчити вже ставити бетон, щоб стелити асфальт, — розповів він. — Біля переїзду там закінчуємо вже бетон. Недалеко, але мусимо стояти. От були з керівництва двоє людей тут на машині. Поїхали десь, об’їхали тудою низом. Зараз прийдуть, скажуть нам, що робити чи об’їжджати”

Люди зібралися, за словами учасниці Алли Щобак, бо вони проти ліквідації Великоберезнянської школи санаторного типу. У жінки в цьому закладі навчається троє дітей.

“У березні нам дали довідку, що буде ліквідація школи. Діточки в мене з загальним захворюванням на бронхіт і нам дуже потрібна ця школа, щоб її зберегли. І я тут вчилася і мій чоловік. Я хочу дуже, щоб мої діточки до кінця тут довчилися”, — пояснила Алла.Суспільне Закарпаття

“У нас мирна акція. Ми зібралися тут, щоб нас почули, щоб наша школа не була ліквідована, а нам дали можливість її реорганізувати”, — пояснила вихователька школи Марина Рябак. 

За словами виконувачки обов’язків директора школи Ірини Шкурко, у закладі триває процес ліквідації. Учні завершили навчальний рік, а педагоги ще закінчують роботу з документами.Суспільне Закарпаття

“Останнє рішення обласної ради – вони не прийняли позитивне рішення. Ми діємо відповідно до попереднього рішення, — пояснила жінка. — Ми зайнялися набором учнів. Маємо зараз нових близько 60. Для того, щоб ми розпочали вчасно навчальний рік, але якщо буде питання розглянуто негативне завтра на сесії, тому не знаємо, що ми тим батькам скажемо. Тому що нам обіцяли, що все-таки буде продовжене існування школи на рік і ми, відповідно, готувалися до нового року”.

Учасники півтори години перекривали дорогу. Звільнили її о 9 ранку. За словами Ірини Шкурко працівники повернулися на робочі місця.

24 червня вони збираються приїхати на сесію обласної ради.

 ЗакарпатПост

Exit mobile version