Суд щодо міського голови Ужгорода Богдана Андріїва: допитали 2 свідків у справі “Совиного гнізда”

Двох свідків допитали нині в режимі відеоконференції в Ужгородському міськрайонному суді у справі міського голови Богдана Андріїва. Про це розповів головуючий суддя Андрій Іванов.

Нагадаємо, Андріїва звинувачують у підробці документів та привласненні 6, 5 мільйонів гривень під час реставрації пам’ятки архітектури “Совине гніздо” в Ужгороді. Зокрема, в тому, що він підписав та завірив печаткою акт виконаних робіт, до яких підрядник вніс неправдиві дані з завищенням їхньої вартості, повідомляє Суспільне.Суд щодо міського голови Ужгорода Богдана Андріїва: допитали 2 свідків у справі "Совиного гнізда"Суспільне Закарпаття

Чергове засідання почалося сьогодні, 25 червня, о 14:30 і тривало понад годину. За словами речниці суду Андріани Белей, справу продовжать розглядати за 2 місяці.

“У судовому засіданні було допитано 2 експертів, які проводили будівельно-технічну експертизу, — сказала речниця. — Допит відбувся в режимі відеоконференцій із Бориспільським судом. Також було оголошено перерву у судовому засіданні для забезпечення виклику інших недопитаних експертів. Наступне судове засідання буде проведене 25 серпня о 13-й годині”.

За словами головуючого судді Андрія Іванова, на наступне засідання очікують свідків, які досі не з’являлися на засіданнях. Їхню явку також має забезпечити прокурор. Свідкам надішлють рекомендаційні листи на їхні адреси і запросять до суду.

Нагадаємо, підозру міському голові у справі “Совиного гнізда” вручили ще 29 серпня 2018-го. 6 вересня того ж року йому обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Тоді за міського голову внесли 440, 5 тисяч гривень.

Після засідання кореспонденти Суспільного звернулися по коментар до Богдана Андріїва, однак він пішов із суду.