Уперше на Закарпатті презентували виставку-фотоекспозицію Україна − НАТО

У селищі Ясіня, що у Закарпатській області, презентували виставку-фотоекспозицію про співпрацю України з Північноатлантичним альянсом. Візуальні матеріали про розвиток взаємовідносин нашої держави з НАТО представила експертна група Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій  Міністерства оборони у приміщенні об’єднаної територіальної громади.

У заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, керівник експертної групи політики військових зв’язків з громадськістю Директорату  інформаційної політики у сфері оборони та Стратегічних комунікацій Міноборони України Лариса Родченко, військовослужбовці Збройних Сил України та Північноатлантичного альянсу, а також представники місцевої влади і громадських організацій, повідомляє armyinform.com.ua

– Наша громада рада вітати вельмишановних гостей на мальовничій гуцульській землі, − зазначив під час заходу голова Ясіньської об’єднаної територіальної громади Андрій Делятинчук. – Завдяки надійному іноземному партнерству нам вдається відстоювати свою країну. Сподіваюся, що сьогоднішня зустріч переросте в постійну та плідну міжнародну співпрацю між Ясінянською громадою і країнами Європейського Союзу та Північноатлантичним альянсом.

Водночас Марек Шафін повідомив, що Україна має право на незалежність та європейський розвиток, і Словаччина та інші країни європейської спільноти лише допомагатимуть їй в цьому.

– Україна – це унікальна держава з величезним потенціалом, − зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні. – Українці можуть самі вирішувати свої внутрішні проблеми та обирати, яке майбутнє їм потрібне.

Представниця Міністерства оборони також додала, що подібні заходи лише розвивають знання про співпрацю України з міжнародною спільнотою.

– Такі зустрічі та виставки – це крок вперед нашої держави та оборонного відомства зокрема, − заначила  Лариса Родченко. – Міністерство оборони України завжди сприятиме  взаємній співпраці міжнародних партнерів, органів місцевого самоврядування та оборонного відомства. Завтра під час підкорення карпатської вершини ми закріпимо наші дружні міжнародні стосунки.

Нагадаю, що нині на Закарпатті  триває міжнародний захід під назвою «Союзницька міць. Карпати кличуть та об’єднують», під час якого українські військові та представники НАТО здійснять експедиційне підкорення однієї з найвищих точок України – гори Петрос.

ЗакарпатПост