Закарпатку зцілили від гаймориту не дорогі ліки і не лікарі, а звичайний хрін, що росте на городі

Часто дорогі аптечні препарати можуть виявитись зовсім неефективними, а от дари природи, які  завжди є поруч із нами, здатні зцілити людину від  різних захворювань. До того ж, вони безкоштовні… І це – не фантастика. Це реальність.  Своєю історією із газетою ЯСНО поділилася Марія Баняс із Хустщини, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

То було дуже холодне літо. Так трапилося, що у червні я застудилася… А на носі – захист диплому в університеті. Кілька днів провалялася у ліжку, а потім температура піднялась до 40. Мама умовила мене поїхати в лікарню, хоч я дуже не хотіла. Там мені поставили діагноз гайморит і одразу ж запропонували зробити прокол. Я категорично відмовилась… одразу! Що-що, а лікарі лякати вміють добре. «Хочеш померти? Ти ж іще молода! У гаймоворових пазухах гній і він може прорвати будь-якої миті. Усе піде в мозок і ти помреш!» – казали мені. Та я не вірила. Мені виписали масу ліків, антибіотики. Мама майже силою двічі на день мене колола, бо з лікарні я просто втекла. Та й мені потрібно було бути в Ужгороді, я мала захищати дипломну роботу. Тож із сумкою ліків мама поїхала і мною. 

Що лише вона мені не купувала…. Різні краплі, різні таблетки, нічого не допомагало. Температура лише трохи опустилася, а ніс страшенно дошкуляв. Дихати ним я зовсім не могла. Диплом, слова Богу, захистила і повернулася додому. Інтернету тоді не було і медицина мене ніколи не цікавила, однак я вирішила зайнятись, як кажуть, самолікуванням. Робила все, що мені говорили люди. Звісно, мова йшла про народні методи.

Дихала над підпаленими корінцями часнику – марно. Заливала у ніс солону воду – не допомагало. Закрапувала у ніс сік цибулі… Та де там. Ніякого ефекту. Майже зневірилась зовсім.

І тут одна бабуся порадила робити на чоло компреси з хрону. Для цього хрін потрібно промити, почистити, натерти на терці, змішати з оцтом або лимонним соком, нагріти у посудині, загорнути у марлю і прикладати до чола та до носа. Так я повторювала кілька разів на добу. На третій день сталося диво. Прорвало. Гній вийшов через ніс, та він не був рідким, а це були жовті згустки… Їх було страшенно багато. Стільки гною я не бачила ніколи раніше. Я продовжувала робити компреси і паралельно робила інгаляції з половини ложки спиртової настоянки бджолиного воску, влитої в посудину з гарячою водою. При цьому закутувалась простирадлом і вдихала пару. Запахів я не відчувала… при цьому ще довго. Нюх повернувся через багато років, але це вже інша розповідь • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост