Справжня любовна драма: на Тячівщині 23-річний хлопець зарізав підлітка, бо приревнував до дівчини

Деколи дівчата крутять із двома хлопцям і провокують трагедії. А часом ревнощі взагалі у хлопців виникають на порожньому місці. Тим більше, коли підігріті оковитою, вони відчувають себе справжніми Ромео, чи б то скоріш ревнивими Отелло, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ця трагедія на ґрунті ревнощів трапилася на Різдво. Щоправда в минулому році, проте суд вирок виніс лише нещодавно. Цікаво, що на великі релігійні свята на Закарпаття, яке вважає себе побожним краєм і де багато хто особливо в селах б’є поклони чи не біля кожного хреста при дорозі, трапляється найбільше вбивств. Згадаймо хоча в іншу драму, що також трапилася на Тячівщині на цьогорічне Різдво, коли мешканець Буштина убив двох дітей знайомої і мало не прикінчив її саму.

Це вбивство трапилося у Буштині 7 січня 2020 року. 22-річний мешканець селища Руське поле вбив 17-річного хлопця. Про подію поліція дізналась від медиків, які повідомили, що до реанімаційного відділення було госпіталізовано хлопця з проникаючим пораненням грудної клітини. Врятувати його, на жаль, не вдалось.

Тілесні ушкодження 22-річний хлопець наніс супернику, бо приревнував до нього також неповнолітню колишню співмешканку. Молодик, тримаючи в руках ніж, наніс ним сім ударів в область грудної клітки, лівої гомілки, спини, правого передпліччя підлітку. Від ударів той упав на землю, а зловмисник утік. Розшукали його поліціанти у сусідньому селищі, де він переховувався у родичів.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, у судовому засіданні свою провину хлопець визнав лише частково та розповів, що з дівчиною він проживав фактично як у шлюбі і, мовляв, бійку першим розпочав сам потерпілий.

Ніж він того дня взяв із собою, коли виходив із дому десь о 12 годині та під час бійки наніс ним два удари супернику , а після того викинув його у річку до дорогою додому. Також молодик стверджував, що наміру вбивати хлопця у нього не було, нібито хтів із ним лише поговорити. Додав, що про вчинене жалкує і розуміє неправильність своїх дій, а також, що з родиною підлітка перебуває у конфліктних стосунках.

А ось  які свідчення дала дівчина, через яку й розгорівся конфлікт:

« Ми проживали разом із Іваном (імена з етичних міркувань змінено) приблизно 6 місяців. 1 січня ми посварилися і я пішла о матері. Того дня, 7 січня, до мене додому прийшла сестра нині покійного Юрія  і ми разом пішли колядувати в смт. Буштино. Десь після 19 години Ірина з братом пішли мене провести додому, однак, на половині дороги вона повернулася додому, а ми з ним  пішли вдвох. Коли вже вони звернули на територію колишнього м`ясопереробного цеху, а ця ділянка дороги не освітлена, ззаду до нас підійшов Іван. Він напав на Юрія та вдарив його рукою в спину, від чого той впав на землю і більше не піднімався. Іван сів на Юру та почав наносити йому удари по всьому тілу. Я плакала та благала припинити, та мене ніхто не слухав. Тільки коли Іван встав, у його руці я помітила ніж, яким він наносив удари Юрію, який із землі більше не піднімався, лежав без свідомості. Із ножем у руках Іван підійшов і до мене, щоб поговорити. Просив, аби я про побачене мовчала. Відтак він відтягнув Юрія в кущі. Я була перелякана, хотіла піти до Ірини і розповісти про все, що трапилось, але Іван мене не відпускав, сказав, щоб ішла із ним мовчки. Він був дуже розгублений та переляканий і кілька разів казав: «Я це зробив заради тебе». Він провів мене додому,  а сам пішов у поле до зерноскладу. Я пішла до брата, однак його вдома не було, а була його дружина. Я їй розповіла про все, що трапилось, що Іван убив Юрія. Разом ми знайшли брата і утрьох пішли на територію колишнього м`ясопереробного цеху, де на землі лежав потерпілий Юрій . Коли ми підійшли до нього , він уже не дихав. Брат викликав швидку і до приїзду медиків ми втрьох винесли Юрія на дорогу, звідки його через кілька хвилин забрала швидка та відвезла в лікарню в м. Тячів», – зізналася вона.

Слова дівчини підтвердив і її брат, і його дружина.

Фельдшер, що приїхав на виклик запевнив, що того вечора, приїхавши на місце події, біля воріт побачив хлопця, що лежав на землі. У нього були дві колото-різані рани на грудях, колото-різана рана на спині і він перебував у стані клінічної смерті. Його транспортували в лікарню в Тячів, де лікарі констатували його смерть.

За скоєння умисного вбивства неповнолітнього раніше судимому закарпатцю суд призначив покарання у виді 13 років позбавлення волі • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост