Жінка чотири рази пережила клінічну смерть через рідкісне захворювання

25-річна жінка не могла їсти протягом чотирьох років, борючись з рідкісним захворюванням, від якого вмирала чотири рази. Вона сильно схудла після розвитку агресивної форми хвороби Крона (захворювання кишково-шлункового тракту) , пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Її стан був настільки важкий, що її виривало  до 30 разів на день. Більше того, у неї чотири рази була клінічна смерть. Рівень калію в організмі падав до настільки низького рівня, що серце перестало битися.

Незважаючи на незліченну кількість курсів лікування, Джесіці, яка є мамою п’ятирічного хлопчика, сказали, що нічого не можна зробити, крім як перезапускати  серце і відправляти її додому.

«Тільки в цьому році я була в лікарні дев’ять разів і боюся, що наступний раз може бути останнім», – розповіла Джесіка. – Іноді я не можу навіть зробити ковток води. Це дуже складно. Мене просто нудить»

Джесіці діагностували хворобу Крона сім років тому, але в жовтні 2016 року її здоров’я різко погіршилося, коли у неї розвинулася кишкова недостатність верхніх відділів шлунково-кишкового тракту.

Джессіка додала: «Одного разу я тільки що прокинулася, і все, що я їла і пила, поверталося. Ставало гірше, і з тих пір я лежала у лікарні незліченну кількість разів. У якийсь момент я залишилась нам аж на  чотири з половиною місяці. Мені робили уколи в серце, кололи ботокс у шлунок, але нічого не допомагало. Клапани в моєму шлунку і стравоході не працюють синхронно, тому замість того, щоб виштовхувати їжу, , вони діють як автомат для гри в пінбол та підскакують».

У цьому році стан Джесіки різко погіршився, медики кілька разів боролися за її життя.

Вона розповіла: «Моє серце зупинялося три рази за вісім місяців цього року, і мої легені відмовили, так що я була клінічно мертвою чотири рази. Моє тіло просто не може більше з цим справлятися, воно просто не може більше жити».

Хвороба Джесіки не тільки змусила її відмовитися від роботи агентом з нерухомості і консультантом по іпотеці, але і позначилася на оточуючих, особливо на її нареченому, вітчиму сина.

«Джош неймовірно хороший, дуже добре справляється зі мною, коли я погано себе почуваю, він знає, просто дивлячись на мене, коли мені потрібно в лікарню», – наголосила вона. – Він знає, коли мама погано себе почуває. Я не можу не відчувати себе винуватою».

У цьому році пара мала святкувати весілля, але через пандемію та стан здоров’я нареченої, відклала свято до 2022 року.

«Ми плануємо весілля, але було кілька разів, коли я думала, що не знаю, чи доживу до нього», – додає Джессіка.

Тепер пара сподівається зібрати 720 тисяч гривень, щоб оплатити новаторську операцію в Німеччині, яка могла б врятувати життя молодій жінці.

«Це мій останній шанс побачити, як росте моя дитина, – каже Джессіка. – Сподіваюся, я зможу повернутися до нормального життя».

Наразі ліків від стану Джесіки немає, у Англії, де вона живе, врятувати її не можуть, але в клініці в Німеччині є вдосконалені технології, що дозволяють проводити новітні дослідження і операції, під час яких розширюють стравохід, щоб зупинити блювоту.

«У майбутньому ми, очевидно, хочемо одружитися і, можливо, навіть завести разом дитину, – мріє жінка. – Але все, чого я дійсно хочу, це повноцінно жити!» • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост