Скільки заробили та скільки витратили закарпатці у минулому році

За попередніми даними, номінальні доходи населення області у 2020 році склали 81 318 млн.грн, що на 4,0% більше, ніж у попередньому році

Наявні доходи громадян, які можуть бути використані населенням на споживання та заощадження, зросли на 6,4%, реальні наявні – на 2,4%. Середньомісячні наявні доходи у розрахунку на одного жителя області склали 4256 грн і становили 69,6% обсягу середніх доходів населення країни.

Основними джерелами доходів населення краю залишаються заробітна плата (40,7%) і соціальні допомоги та інші одержані поточні трансферти (33,9%). Заробітна плата, у тому числі прихована та зароблена громадянами області за кордоном, зросла на 2,5%, соціальні допомоги – на 17,7%.

Вагомим джерелом доходів населення залишається прибуток та змішаний дохід – це дохід, який фізичні особи одержують в результаті фізичної діяльності, за винятком витрат, пов’язаних із її здійсненням, зросли на 2,6% порівняно з 2019 роком.

Основною часткою витрат населення є видатки на придбання товарів та оплату послуг, які у 2020 році зросли на 8,8% і майже на третину перевищили наявні доходи населення області, що дає об’єктивно оцінити реальні доходи, у тому числі і не задекларовані.

Головне управління статистики в Закарпатській області

ЗакарпатПост